Djed Mraz

Je li Djed Mraz četnik, ustaša ili balija?

Kolumna Posljednje

Bosna i Hercegovina je najsiromašnija zemlja u Evropi. Pola stanovnika živi na granici siromaštva, ali se njihov glas ne čuje. Oni nemaju priliku da govore. Ne čuju se. Ne vidimo ih i ne zanimaju nas.

Oni koji vode našu zemlju kada god težaka stegne kaiš, smisle neku novu foru za zavađanje ostrašćenih budala. A narod kao narod, samo neka je belaja, a glad ćemo nekako svi zavarati. Ima lanjskih jabuka, mecavog hljeba, a bogami i graha nakoso.

Narod nije ni navikao na puno bolje, tako mu je 20 godina. I oni koji govore da je bilo bolje dok su bili oni, lažu. Nikad nije bilo bolje. Nakaradan državni sistem i ne može proizvesti ništa osim bjede.

Ničija nije do zore gorila

I u ovo doba praznika, ponovo nam je od sve naše muke najveći problem da li vjera dozvoljava proslavu nove godine i da li je Djed Mraz – ustaša, balija ili četnik.

Bavimo se nebitnim stvarima da bi nam glavonje u vrhu mirno mogli rasparčati i ono malo što je ostalo. Dok ih narod ne potjera govnjevim motkama. Gladan i izvaran narod. Jer, historija nas je naučila da ničija nije do zore gorila.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.