in ,

Je li ovaj napad mnogo veći nego što se prvobitno mislilo?! Uhapšen otac napadača s Markovog trga u Zagrebu!

Nakon što je policija 12. oktobra obavila pretres na dvije lokacije

Sisačko-moslavačka policija uhapsila je 59-godišnjeg Zdenka Bezuka, oca mladića koji je teško ranio policajca na zagrebačkom Markovom trgu, a nakon toga izvršio samoubistvo.

Danijelov otac je uhapšen nakon što je policija 12. oktobra obavila pretres na dvije lokacije na području Kutine gdje se nalaze nekretnine u Bezukovom vlasništvu.

Na adresi u mjestu Kletište pretragom su pronađene dvije puške s optičkim nišanima i prigušivačem te 1.169 komada raznog streljiva.

Zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari uhapšen je i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, piše 24sata.hr.

Izvori bliski istrazi su naveli da je otac Danijela Bezuka policiji predao dvije puške kada su se pojavili na vratima porodične kuće s nalogom za predaju oružja.

Navedeno je i to da napadačev otac do sada ima nekoliko prijava za kršenje javnog reda i mira, a kada je riječ o Danijelu Bezuku, motivi jučerašnjeg napada još nisu poznati.

Foto, Ilustracija

Pucnjava u Tešnju, ima povrijeđenih!

Zenička farsa: Je li presuda Senaidu Begiću unaprijed napisana? Siroti sudac je to samo vlastitim potpisom parafirao…