Je li ovo misterija koja bi čak mogla nadmašiti atentat na JFK?

Dok je nagla smrt Jeffreyja Epsteina pokrenula lavinu teorija zavjere, mnogi se s razlogom pitaju: što je točno on znao i kako bi takav zatvorenik, koji bi trebao biti pod prismotrom zatvorenika zbog pokušaja samoubojstva, mogao završiti mrtav?
Epsteina su pronašli bez svijesti oko 6:30 ujutro u njegovoj ćeliji u New Yorku i odveli su ga u bolnicu gdje je proglašen mrtvim. Bio je pod prismotrom čuvara nakon navodnog pokušaja da si oduzme život, 23. jula, ali je, očito, sedmicu dana kasnije prebačen u svoju ćeliju.

Stoga rukovodstvo Metropolitan, kazneno-popravnog centra, i propusti američkog zatvorskog sustava moraju snositi krivicu za Epsteinovu smrt, smatra Julio Rivera, urednik redakcije Reactionary Timesa.

“U SAD-u, barem u saveznom pritvoru, gdje je ta osoba bila, ako pratite nekoga za koga smatrate da bi mogao počiniti samoubistvo – stalno imate video, audio nadzor i pored toga, jedan ili više ljudi stoje izvan vaše ćelije”, tvrdi politički analitičar Charles Ortel.

S obzirom na to da je Epstein sada mrtav, što je točno mogao reći sudu i koliko je njegovih moćnih prijatelja u subotu odahnulo, pitanje je koje sada ne smeta samo teoretičarima zavjere. Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio nazvao je Epsteinovu smrt “previše prikladnom” i pitao se koliko je “drugih milionera i milijardera bilo dio ilegalnih aktivnosti u kojima je bio uključen?”
Američke vlasti zavjetovale su se da će nastaviti istragu o Epsteinu i njegovim sudionicima. No slučaj Epsteina sada se okrenuo mnogo više od unutarnje američke problematike, a cijeli svijet “zaslužuje znati što se tamo dogodilo”, vjeruje Ortel, primjećujući ipak kako se nikad neće znati puna istina.

Ovo je misterija koja će nadmašiti ubistvo Johna F. Kennedyja

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.