Jelena Milić: Amerika je stvorila RS; Trump ništa nije promijenio u Srbiji, nije priznao Kosovo, niti je smijenio Dodika

Vijesti

Direktorica Centra za euroatlantske studije Srbije Jelena Milić, koju je poznati američki portal Politico uvrstio među 28 ličnosti koje će “oblikovati i mijenjati evropsku politiku”,u petak navečer bila je gost Centralnog dnevnika kod Senada Hadžifejzovića.

Ona je u emisiji rekla da je najznačajniji rezultat što Šešeljeva stranka nije u parlamentu, to je napredak za Srbiju! “Mini Šengen je dobar! Vlasti BiH misle da će zbog Mini Šengena biti na gubitku, ali nekad morate nešto dati da biste dobili!

Crna Gora imala svoje razloge za strah, mislili da će im Mini Šengen usporiti proces evropskih integracija! BiH misli da se Mini Šengenom gradi nova Jugoslavija, to nije tačno! Kosovo i BiH su Led Lock Country!”

Trump ništa nije promijenio u Srbiji, nije priznao Kosovo niti je smijenio Dodika! BiH treba pustiti Srbiju da se odmori, da završi Kosovo! Dodik samo ponavlja rečenicu: izvorni Dejton! RS je stvorila Amerika! Srbija ne treba da se veže za Trumpa! Boli me kad Kurti kaže da Srbija nije ništa platila!

Vučić mi rekao da je sve što radim protiv interesa Srbije! Neki analitičari i opozicione stranke su bili zagledani u svoj pupak, nisu bili u stanju da vide velike društvene promjene u SAD-u, sad kad su sabrali kockice, Trump im je najgori diktator na svijetu!

Srbija u teškoj situaciji u vezi Kosova! EU nije članica Savjeta bezbjednosti, nema mandat da promijeni rezoluciju! Rusija i Kina relevantne za Srbiju! Za vrijeme Jeremića i Tadića, Srbija većinsko naftno vlasništvo džaba dala Putinovoj firmi, Tadić rekao da je to uradio zbog podrške na izborima! Godišnjicu NATO-a više obilježava Rusija nego Srbija!

Najveća greška američke administracije je što njihovi zvaničnici rijetko dolaze u region! Lavrov treba posjetiti Srbiju zbog Washingtonskog sporazuma, to je važna stvar! Kad je Macron bio u Srbiji, Srbija se dobro osjećala, to nam nedostaje! Korona puštena s namjerom!”

 

(Oslobođenje)

Leave your vote