Besim Spahić

Jeste li zaboravili profesora Besima Spahića? Znate li šta danas radi?

Crna hronika Posljednje

Besim Spahić godinama je bio omiljeni profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a posljednjih godina nije tako čest gost ovdašnjih medija. Što zbog činjenice da je težak sagovornik pa naše slabo obrazovane novinare često pravi smješnima, što zbog odluke da živ okrene u drugom pravcu.

CNN donosi 10 razloga zbog kojih morate posjetiti Bosnu i Hercegovinu

Nakon što je penzionisan, Spahić se potpuno okrenuo svojoj najvećoj ljubavi – muzici i muziciranju. Piše pjesme, nešto snima, nešto za sebe nešto za druge, ali gdje god se pojavi, i dalje širi pozitivnu energiju i svira vesele note.

Besim Spahić bavi se pisanjem, dakle, i scenarija za djecu te komponiranjem dječje i popularne, žanrovski raznolike, muzike. Svoje muzičko-scenske projekte, najčešće mjuzikle, između ostalog je realizirao na teritoriju Slovenije i Bosne i Hercegovine. Pisao je i pjesme za mnoge muzičke zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije, od kojih su neke postali hitovi. Kao ’slobodni umjetnik’ i danas vrijedno radi i djeluje, a nova dva CD-a podsjetnik su na dosadašnje muzičko stvaralaštvo Besima Spahića prilikom dugogodišnje suradnje s umjetničkim i izvršnim producentom.

Besim Spahić
Besim Spahić

Spahić je kroz svoju karijeru bio poznat kao jedan od vodećih intelektualaca koji je bez obzira na ime i prezime kritikovao loše pojave u društvu. Zbog toga je često bio na meti neistomišljenika koji su redovno odustajali u nedostatku argumenata.

Spahić povremeno održi i neko predavanje, uglavnom uz mnogo pažnje javnosti i lokalne sredine u kojoj se nalazi. Jedno tako održano je nedavno u Maglaju. Pogledajte.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.