Amel Sejfović

Jeziva poruka odbjeglog Amela Sejfovića

Vijesti

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo intenzivno tragaju za osumnjičenim Amelom Sejgovićem, koji je rođen 09.01.1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, te identifikacijom i pronalaskom osoba koje su mu pomogle u bijegu iz KPZ Sarajevo.

Sefović je visine oko 190 cm, krupne tjelesne građe, težine oko 110 kg, duže zalizane kose koju veže u rep, obučen u tamnu trenerku. Ukoliko građani raspolažu bilo kakvim informacijama o osumnjčenom mogu pozvati Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo na broj telefona 122 ili najbližu Policijsku stanicu.

Obavještavamo građane Kantona Sarajevo da nemaju razloga za uznemirenost i zabrinutost, sve raspoložive policijske snage su na terenu, saopšteno je večeras iz policije.

A u moru članaka koji su danas objavljivali bh. portali, posebno su jezivi oni koji govore o burnoj prošlost odbjeglog Sefovića. Tako je između ostalog u jednom od svojih procesa bio posebno drzak pa je u e-mail poruci policijskom komesaru u Sarajevu poručio da će biti primoran ”da ih sve pobije”.

Ono što u ovom slučaju posebno iznenađuje jeste kako pored silnih krivičnih djela kao što su napadi na policajce, pokušaji ubistva, ranjavanja, uništavanje tuđe imovine – ipak sve ove godine ostajao na slobodi da bi bio uhapšen tek nakon pljačke sa smrtnom posljedicom.

Prilikom njegovog izlaska i početka potjere, zbog velikog broja vozila pod rotacijama nastala je prava panika u dijelovima Sarajeva, ali je situacija normalizovana nekoliko minuta poslije nakon što je prolaznicima postalo jasno da se ”to nešto što se događa”, udaljilo u nepoznatom pravcu.

Amel Sejfović je bio u pritvoru zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži prilikom koje je ubijen slučajni prolaznik Kemo Bašić, a za koju mu se trenutno sudi u Kantonalnom sudu u Sarajevu. Osim njega, za pljačku su optuženi i Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović.

Prilikom pljačke tukli su uposlenike banke kako bi ih natjerali da otvore sef, odakle su opljačkali oko 300.000 maraka, a tokom bježanja prema Stojčevcu, pucali su na radnike obezbjeđenja koji su krenuli za njima, te tom prilikom pogodili nesretnog Bašića, koji je slučajno naišao na biciklu.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.