JEZIVA TRAGEDIJA UZDRMALA BIH U rijeci Bosni pronađeno beživotno tijelo mlade djevojke

Vijesti

U koritu rijeke Bosne danas je pronađeno beživotno tijelo 31-godišnje Antonele Kvesić.

Djevojka iz Mostara nestala je u srijedu, nakon što je napustila vikendicu na području Lašve, desetak kilometara južno od Zenice.

Ona je u vikendici bila sa društvom iz Zenice, a njen nestanak je prijavio prijatelj, koji je policiji rekao da je izašla nakon konzumiranja određenih količina alkohola, te da joj se od tad gubi svaki trag.

Nakon prijave policiji, te dolaska obitelji nestale, pokrenuta je potraga na području rijeke Lašve, koja se nalazi nedaleko od vikendice u kojoj je djevojka boravila, te dijela korita rijeke Bosne. Obzirom da policija nije imala nikakve tragove niti informacije da li se radi o utapanju ili je djevojka nestala na kopnenom području, potraga se istovremeno odvijala u koritima obje rijeke, ali i širem području Zenice i susjednih Busovače i Kaknja.

U 12:15 sati ronilačka ekipa MUP-a ZDK-a je u rijeci Bosni u mjestu Janjići kod Zenice pronašla beživotno tijelo ženske osobe, rekla je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK-a.

Tijelo djevojke je pronađeno oko 200 metara od ušća Lašve u rijeku Bosnu, nekoliko kilometara od vikendice, pa se pretpostavlja da ga je voda donijela do tog mjesta. Preliminarni uviđaj govori da se radi o utapanju, ali je službeno naložena obdukcija tijela i identifikacija, po naredbi tužioca.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.