Jezive scene u Atini uoči meča Grčke i BiH: Ovako nešto ne pamte ni najstariji stanovnici!

Nezapamćena nezainteresovanost u Atini, ovakvu situaciju ne pamte ni najstariji stanovnici…

Odlučujući meč 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Grčke i BiH, koji se danas igra na Olimpijskom stadionu “Spyros Louis” u Atini, ne budi veliko interesovanje domaćeg stanovništva i za razliku od prethodna dva duela koja smo igrali protiv Helena, ovaj je definitivno najmanje zanimljiv.

Ugodan i sunčan oktobarski dan izmamio je veliki broj stanovnika, ali i turista na ulice centra Atine, a šetajući gradom nismo zatekli apsolutno nijednog navijača reprezentacije Grčke, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Nema plavo-bijelih prepoznatljivih grčkih navijača, na zidovima nismo vidjeli nijedan plakat koji najavljuje utakmicu protiv BiH pa s razlogom možemo istaći da ovaj meč između Grčke i BiH budi do sada najmanje interesovanje domaćeg stanovništva.

Razlog možemo pronaći u činjenici da su Grci već sada izgubili sve šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020. godine, barem kada je riječ o kvalifikacijama, pa shodno tome susret protiv Zmajeva ne izaziva gotovo nikakvu pažnju i svakim danom najavljuje se sve manje i manje publike na Olimpijskom stadionu “Spyros Louis” u Atini.

U nedjelju smo dobili informaciju da će na stadionu biti blizu 10.000 navijača, što je svakako malo s obzirom na to da je kapacitet stadiona blizu 70.000 sjedećih mjesta, ali već danas u razgovoru s Grcima saznali smo da je interesovanje dodatno opalo i da će protiv BiH na stadionu biti najviše od 6.000 do 7.000 navijača.

Nogometaši BiH će imati podršku između 250 i 500 bh. navijača, neki su već stigli u Atinu, a očekuje se da će ostatak doći najkasnije tri-četiri sata prije početka utakmice.

Meč se po lokalnom vremenu u Atini igra od 21:45 sati, što je također jedan od razloga zbog kojeg Grci ne pokazuju preveliko interesovanje za ovaj meč, no kako je i selektor Prosinečki istakao, grčki narod je ponosan i oni koji budu na “Spyros Louisu” sigurno će imati veliku želju da ostvare pobjedu – prenosi Klix.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.