in

Jezivo! Razbio bebi glavu jer je plakala: Otac je danima maltretirao i tukao dvomjesečnog sina, dijete preminulo u bolnici!

Čeka se obdukcija

Dvoipomjesečni dječak iz Vršca preminuo je na Institutu za majku i dijete u Beogradu, gdje se borio za život od kraja juna, nakon što ga je otac T. M. zlostavljao i brutalno pretukao.

Kako saznajemo, dijete je sa majkom primljeno u bolnicu 25. juna sa teškim povredama glave, a otac se već dan kasnije zbog nasilja u porodici našao u pritvoru.

Povrede mozga

– Policiji je prijavljeno da je otac danima maltretirao i tresao bebu, najverovatnije jer je plakala. On je uhapšen i poslije saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Vršcu određen mu je pritvor. Navodno, nesretni dječak je prvo dijete ovog bračnog para, a sam T. M. je tokom istrage više puta mijenjao iskaz i iznosio različite odbrane – kaže naš izvor iz istrage.

– Beba je u bolnici bila mjesec i po dana, a ljekarske prognoze su od samog starta, zbog jako teškog stanja u kome je dopremljena, bile loše. Inače, riječ je o djetetu koje je rođeno potpuno zdravo, pa su pregledi pokazali da je njegovo stanje definitivno izazvano nasiljem jer je imalo povrede mozga – dodaje izvor. Uprkos svim naporima, mališan je preminuo.

– Osnovno tužilaštvo je naložilo obdukciju, ali je i predmet prebačen na Više tužilaštvo u Pančevu – rekao je naš sagovornik iz istrage.

Čeka se obdukcija

Nebojša Živković, tužilac u Višem javnom tužilaštvu, potvrdio je da se ovaj jezivi slučaj dogodio.

– Dijete je imalo povrede i funkcije mozga su bile ozbiljno narušene. Ljekari su je održavali u životu, ali je, nažalost, preminula. Ocu je određen pritvor, a još uvijek se čeka nalaz obdukcije, koja će pokazati šta se tačno dogodilo.

Kada obdukcioni zapisnik stigne kod nas, saslušaćemo T. M. – rekao je Živković. Ovo je nastavak serije nasilja nad djecom u Srbiji. Podsejtimo, Ferdi Jašari iz Zemuna, koji je nasmrt pretukao petomjesečnu ćerkicu, koja je preminula u bolnici, takođe samo zato što je plakala, nedavno je osuđen na 14 godina zatvora.

STRAVIČNI DETALJI KRVAVE PORODIČNE DRAME: Otac upucao sina, a onda dohvatio sjekiru!

Rasvijetljene obje pucnjave u Zenici. Za nepovjerovati je ko je sve uhapšen