JEZIVO UPOZORENJE Dodik se sprema za rat!

Profesorica na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dr. Edina Bećirević u razgovoru za Radiosarajevo.ba nedvosmisleno upozorava da usvajanje Nacrta zakona kojim se predviđa uspostavljanje rezervnog sastava policije u RS-u je “do sada najjasniji znak da Milorad Dodik i vlast u RS-u preduzimaju ozbiljne korake ka secesiji i spremaju se za eventualnu ratnu opciju”, prenosi Radiosarajevo.ba.
Vučić kao Milošević

Istini, smatra nekadašnja veoma uspješna novinarka i autorica knjige “Na Drini genocid”, moramo pogledati ravno u oči.

“Dodikova secesionistička retorika se već previše dugo u liberalnom dijelu međunarodne zajednice tumači samo kao retorika. U tom maniru je i reakcija OHR-a da im je “razlog za postojanje rezervnog sastava policije nejasan”. U danu kad Skupština RS-a usvaja Nacrt zakona koji nas vodi korak bliže ka ratu, Dodik je u Beogradu na skupu podrške Aleksandru Vučiću; po ko zna koji put ponavlja da je RS država, a Aleksandar Vučić obećava bolju saradnju sa Bosnom i Hercegovinom! Identičnu duplu retoriku je u odnosima Miloševića i Karadžića, nažalost, dugo prihvatala međunarodna zajednica prije i tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu”, objašnjava profesorica Bećirević za Radiosarajevo.ba.
Nevjerovatno je, dodaje, kako “tako bliska tragična historija liberalnom dijelu međunarodne zajednice ne znači ništa”.

“Dodik već dugo grubo krši Daytonski mirovni sporazum, ali odluka o uspostavljanju rezervnog sastava policije u RS-u je alarm za uzbunu i konačni dokaz da se ni Vučić, ni Dodik ne šale sa ratnim planovima”, naglasila je profesorica Bećirević.

Za rat, kako je govorio akademik Muhamed Filipović, nije potrebno dvoje, već jedna budala i zlikovac!

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.