Još jedna medicinska sestra u UKC-u Tuzla zaražena koronavirusom

Medicinska sestra je bila u kontaktu sa ranije zaraženom doktoricom iz ove tuzlanske klinike.

Jedno odjeljenje Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli je zatvoreno nakon što je zaraza koronavirusom potvrđena kod medicinske sestre.

Nakon obrade 93 uzorka u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a među njima je medicinska sestra iz Klinike za dječije bolesti.

Medicinska sestra je bila u kontaktu sa ranije zaraženom doktoricom iz ove tuzlanske klinike.

“Jedno odjeljenje u Klinici za dječije bolesti u kojem je radila medicinska sestra je isključeno iz procesa rada. Svi zaposlenici tog odjeljenja su poslani kući u samoizoalciju, iako su rezultati njihovih testova na koronavirus bili negativni”, kazao je Jusufović.

Klinika za kožne bolesti u Tuzli zatvorena jer su dvije zaposlenice pozitivne na koronavirus

Higijensko-epidemiološka služba Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli sprovodi sve aktivnosti koje su u njihovoj nadležnosti. Također, pronalaze se i prvi kontakti koje je inficirana medicinska sestra imala.

Podsjećamo, Klinika za kožne bolesti tuzlanskog UKC-a ranije je zatvorena zbog potvrđivanja zaraze koronavirusom kod doktorice i medicinske sestre.

One pripadaju klasteru Medicinskog instituta Bayer u Tuzli, poznatijem, kao Centar za srce.

Svi pacijenti koji trebaju medicinsku pomoć u ovoj klinici sada se preusmjeravaju u Kliniku za interne bolesti, a specijalističku pomoć putem video linka ili nekih drugih kanala pružaju zaposlenici iz kućne izolacije