KAKAV LIK Bosanac u Njemačkoj zaprepastio i policiju. Neviđena bahatost skupo će ga koštati

Ono što se ovog vikenda dešavalo u Bavarskoj zaslužuje da se nađe u rubrici “vjerovali ili ne”. U subotu 1. februara oko 10.40 sati policija Siegsdorfa je na autocesti A8 prema Salzburgu, u blizini Bergena, zaustavila VW Passat slovenskih registarskih tablica, piše Traunsteiner Tagblatt.

Za upravljačem je bio 32-godišnji državljanin BiH, u Austriji zaposlen kao klesar, koji je krenuo u svoju domovinu.

Budući da je muškarac mirisao na alkohol bio je podvrgnut alkotestu. Pokazalo se da Bosanac ima skoro jedan promil alkohola u krvi, što je objasnio prisustvom rođendanskoj zabavi u noći sa petka na subotu.

Na mjestu zaustavljanja državljanin BiH je kažnjen novčano s 500 eura i jednomjesečnom zabranom vožnje u Njemačkoj. Naravno, zabranjeno mu je da nastavi vožnju tako što je policija oduzela ključeve Passata.

Službenici iste patrole policije Siegsdorf na autoputu bili su zaprepašteni kada su 15 sati kasnije, malo iza ponoći 2. februara, primijetili isti Passat u vožnji na čvoru autoputa Siegsdorf!?

Za upravljačem je bio ponovo 32-godišnji Bosanac koji je otišao po rezervne ključeve i nastavio vožnju za BiH! Vjerovali ili ne, ponovo je bio pijan, doduše ne kao prvi put, ali i dalje sa znatno više od zakonski dozvoljenih 0,5 promila alkohola u krvi!

Za drugo krivično djelo morao je platiti 1.000 eura, a sada ga očekuje i 4-mjesečna zabrana vožnje.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.