Fejzić

Kako je država bih poklekla pred lažnim dijasporcem iz Goražda

Crna hronika Posljednje

Portal BHDijaspora.net dosad je u nekoliko navrata pisao o Edimu Fejziću, lažnom predstavniku bosanskoherocegovačke dijaspore u institucijama BiH. Prosto je nevjerovatan način na koji je ovaj Goraždanin prevario kompletan sistem kako bi sebi osigurao više stotina hiljada narodnih maraka koje mu redovno liježu na račun za nerad.

Bruka i sramota: Pogledajte ko predstavlja bh. dijasporu u BiH

On je podsjećamo, zahvaljujući angažmanu vodstva Stranke dijaspore BiH uspio dobiti mandat u Skupštini BPK da bi kao Hrvat, onda zauzeo i poziciju u Domu naroda Federalnog parlamenta. Kad je sve to dobio i kada su njegovi podli planovi provedeni u djelo, on je odlučio poduzeti i posljednji korak. Lažirajući pečat stranke, uspio ju je potpuno preuzeti eliminisavši ljude koji su stranku osnovali i koji su njemu samom pružili šansu da izađe iz prosjeka.

Plata u Domu naroda je oko 3.000 maraka. Uz to delegati dobijaju paušal od 640 i naknadnu za odvojeni život od 800 maraka. Od takvh brojeva boli glava. U zemlji gdje ljudi nemaju šta da jedu, gdje se akcije za pomoć bolesnima jedina nada za ozdravljenje, gdje se knjige za školovanje djece kupuju od dobrotvornih prihoda. Ali pravi razlog Fejzićevog hrvatisanja nije Dom naroda već novac koji Bosanskohercegovačkoj stranci dijaspore pripada iz budžeta.

U tome je glavna kvaka!

Sve stranke u BiH imaju pravo na prihode iz budžeta. U ovom konkretnom slučaju radi se o više stotina hiljada maraka koje je Fejzić prisvojio izbacivši sve ostale članove iz stranke! Privitizirao ju je i postao bogat čovjek. Sa lažnim pečatom stranke, lažima i spletkarenjem, muljanjem i ucjenama. Prošlo mu je, ali ne i zadugo. Tužilaštvo Kantona Sarajevo intenzivno radi na pripremi predmeta protiv njega, a epilog bi uskoro mogao biti sudski proces i zatvor.

Kako saznajemo, sudski epilog i put iza rešetaka za ovog lažnog predstavnika bh. dijaspore je samo pitanje dana jer se užurbano radi na dokumentovanju prevare koju je počinio i konačnom povratku legaliteta u strukture stranke koja je u jednom momentu zaista predstavljala istinsku alternativu ovom užasu od politike kojem svakodnevno svjedočimo u BiH. Ali ničija nije do zore gorila. Čovjek koji je uspio prevariti kompletan sistem uskoro će ići tamo gdje pripada. U zatvor.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.