KAKO? Simpsoni predvidjeli kraj epizode Game of Thrones?!

Posljednje Zabava

Jedna scena pokrenula je pravu raspravu na društvenim mrežama. U njoj poznata porodica Simpson iz velikog dvorca gleda kako njihov voljeni grad spaljuje bijesni zmaj.
Humoristična serija ‘The Simpsons’ emitira se već više od 25 godina, a neki dijelovi iz jedne od najpopularnijih emisija na svijetu imaju dosta sličnosti s događajima iz svijeta. Osim što su na neki način predvidjeli ebolu, skandal na predsjedničkim izborima, rat u Siriji, Simpsoni su, prema mišljenju obožavatelja serije ‘Igra prijestolja’, predvidjeli i jednu scenu iz popularne serije

Naime, tokom 2017. gledatelji su imali priliku vidjeti kako se scenaristi Simpsona zezaju s incestuoznom vezom Jaimea and Cersei, ali i sa zloglasnim zmajevima. No, jedna scena pokrenula je pravu raspravu na društvenim mrežama. U njoj poznata porodica Simson iz velikog dvorca gleda kako njihov voljeni grad spaljuje bijesni zmaj.
U jučerašnjoj petoj epizodi osme sezone GOT-a nije nedostajalo akcijskih scena, od mačevanja do riganja vatre, a scena u kojoj je ‘Majka zmajeva’ spalila cijeli grad kako bi njime vladala podsjetila je gledatelje na scenu spornu scenu iz Simpsona.

Vatru nisu izbjegli Stradun, Crkva sv. Vlaha, kao ni brojne uske uličice u samom centru grada. Zmaj se ‘okomio’ i na dubrovačke gradske zidine pa su ‘gorjele’ tvrđave Minčeta i Lovrijenac.

Leave your vote