“Kako to da niko ne priča o vrijeđanju moje vjere, države i porodice? Elhamdulilah ja sam neporažen”

Sport Vijesti
Khabib Nurmagomedov je jutros u spektakularnoj borbi pobijedio Conora McGregora i tako je uspio odbraniti tiulu lake kategorije UFC-a.

Khabib je napravio pravi šou u Las Vegasu jer je nakon pobjede protiv Conora preskočio kavez i obračunao se s njegovim timom.

Ruski borac je bio bijesan na silne uvrede koje je dobio prije meča, ali i tokom same borbe u oktagonu.

On se nakon meča i ludnice pojavio na press konferenciji da kratko kaže šta želi. Khabib je potvrdio da su ga Conorovi ljudi vrijeđali na vjerskoj osnovi, ali da su vrijeđali njegovu zemlju i porodicu.
Također, otkrio je da se nakon meča čuo s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

“Izvinjavam se komisiji u Nevadi i Las Vegasu. Ovo nije moja bolja strana. Kako to da svi pričaju o tome da sam ja preskočio kavez?

Kako to da niko ne priča o vrijeđanju moje vjere, države, porodice i mog oca koji me učio da moram sve poštovati. Conor i njegova ekipa su sve to promišljeno uradili.

Elhamdulillah pojas je ovdje i to je najvažnije. Hvala vam što ste me čekali ovdje i još jednom izvinjavam se Las Vegasu i Nevadi.
Elhamdulillah ja sam neporažen šampion. Vladimir Putin me upravo zvao i čestitao mi i rekao da je ponosan na mene”, rekao je Khabib, a zatim napustio prostoriju za press konferenciju – prenosi Sportsport.ba.

Leave your vote