KAKVA BLAMAŽA Ovakav skandal se nije smio desiti u haosu čekanja rezultata izbora u SAD

Globus

Iščekivanje rezultata predsjedničkih izbora u Americi, pogotovo zbog bitke u ključnoj državi Georgia, opteretilo je svjetsku populaciju, ali i zadalo brojne muke američkim novinarima.

Da li zbog umora ili panike, uspjeli su da pomiješaju Georgiau i Gruziju (na engleskom jeziku se identično piše “Georgia” prim. aut.)

ABC News zbunio je mnoge gledaoce kada su u jednom od uključenja iskoristili fotografije biračkog mjesta iz Gruzije, bivše Sovjetske Republike, gdje su nedavno održani parlamentarni izbori.

Dok se novinarka uključivala iz Atlante, iz režije su pustili fotografiju koja je nastala ispred jednog biračkog mjesta 31. oktobra u Tbilisiju.

Čak ni gruzinsko pismo, koje je vidljivo na fotografiji, nije bio znak za uzbunu novinarima i urednicima, već je fotografija čučala u ekranu tik uz glavu novinarke dok je izvještavala o izborima u SAD nekoliko minuta.

Naravno, ovakav gaf odmah je postao predmet podsmijeha na društvenim mrežama, gdje su hiljade ljudi konstatovali da ovako nešto nije smjelo da se dogodi.

Leave your vote