in ,

Kakva je zapravo pozadina iza sestara Bektić i njihovih konja?

Kakva je zapravo pozadina iza sestara Bektić i njihovih konja?
Kakva je zapravo pozadina iza sestara Bektić i njihovih konja?

Mnoge je iznenadila vijest da su poznate sestre Bektić iz Srebrenice postale članice SDP-a BiH, a nisu bili rijetki ni komentatori koji su ove divne djevojke odmah napali navodeći da je sve oko njihovog pojavljivanja u medijima posljednjih mjeseci bila zapravo dobro osmišljena kampanja.

Priča o sestrama Bektić koje jašu konje po prekrasnim srebreničkim krajolicima izazvala je oduševljenje građana i medija iz cijele BiH. Ove mlade sestre su jedne od prvih povratnica u Srebrenicu, gradu u kojem žele graditi svoj život.

”Ćamka, Fatima i Kadira Bektić su prepoznale kvalitete Socijaldemokratske partije BiH vezane za odnos prema mladim ljudima, te su upravo zbog toga danas, u prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, potpisale pristupnice i postale članovi naše Partije”, istaknuto je iz SDP-a.

Nema pozadine, jebla vas pozadina!

A šta je prava pozadina priče i zašto je odmah morala dobiti negativan kontekst? Zar djevojke nemaju pravo da same odluče kojoj politici će da se priklone i doprinesu zajednici u kojoj žive. Postoji li zapravo ikakva pozadina i zar su spin doktori u ovoj našoj zemlji toliko daleko otišli da cijeli događaj ovako dobro mogu isplanirati?

Zaista je mašta ovdašnjih politikanskih piskarala bujna. Pokušali su pokvariti i ovu priču. Čim neko nije ko oni, odmah ne valja. E ne može to tako! Neće biti tako! To koga će zaokružiti na izborima to je njihova lična stvar, baš kao što je i vaša stvar koga ćete vi zaokružiti. Sestre pustite na miru, niste dostojni spomena njihovih imena.

Kakva je pozadina? Nema pozadine, zašto u svemu mora biti pozadine? Djevojke odlučile, i šta vi tu možete? Biste li tako pričali i pisali da si prišle nekoj drugoj stranci? Da li bi tada vaše gazde bile zadovoljne i srećne? Ostavite sestre Bektić na miru!

BECO Portland

Kako Bošnjaci u Americi dočekuju novu Hidžretsku godinu

Snijeg

Dramatična promjena vremena: Sutra će u cijeloj BiH padati snijeg, evo kada i gdje