Kakva sirovina: Sletio sa puta pa oteo vozilo osobi koja mu je pomogla

Vijesti

Gradiška policija uhapsila je muškarca koji je automobilom sletio sa puta, a potom fizički napao osobu koja je pokušala da mu pomogne i oteo joj vozilo.

Uhapšen je muškarac čiji su inicijali S. B. iz mjesta Orahova kod Bosanske Gradiške, koji se sumnjiči da je počinio krivična djela teška krađa i tjelesna povreda.

Stanici policije Orahova jučer je oko 14.30 sati prijavljeno da je radnika privatnog preduzeća sa sjedištem u Doboju, nepoznati muškarac u momentu kada je na mjestu saobraćajne nezgode zastao da mu pomogne, fizički napao, izbacio iz vozila Volkswagen transporter i pobjegao u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Po zaprimljenoj prijavi, na mjesto događaja su izašli službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška, koji su utvrdili da se prije podnošenja prijave dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala osoba S. B. iz mjesta Orahova, grad Bosanska Gradiška, a koji je putničkim automobilom marke Passat sletilo s kolovoza.

Nakon saobraćajne nezgode, osobi S. B. prišao je oštećeni kako bi mu pomogao, ali ga je S. B. u tom momentu fizički napao, udario više puta, nakon čega mu je uzeo vozilo u kojem su se nalazila dva mobilna telefona, te se udaljio u nepoznatom pravcu.

Nedugo zatim, S. B. se ukradenim vozilom vratio na lice mjesta i pokušao izvući svoje vozilo koje je sletjelo s kolovoza, a kako to nije uspio, ostavio je svoje vozilo Passat i vozilo oštećenog transporter te se udaljio u nepoznatom pravcu.

Sinoć oko 20.30 sati gradiška policija je u mjestu Orahova pronašla i lišila slobode S. B., kod koga je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta podnose izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedene osobe.

(Slobodna Bosna)

Leave your vote