Kakvi smo mi ljudi?! Prijateljici se požalila da nema novca, a ono što joj je ona donijela ĆE VAM ZGADITI SVE!

Nepoznata žena se našla u lošoj finansijskoj situaciji pa se obratila prijateljici za pomoć, a ostala je povrijeđena nakon što je primila “dar” koji joj je trebao koristiti, no s njim nije mogla učiniti ništa.

Kako se požalila da muči muku s finansijama, ugodno se iznenadila kada joj je prijateljica donijela dvije kese pune namirnica i tako joj odlučila pomoći.
Prijateljica je rekla da su to njene neželjene zalihe, ali kad je pogledala unutra, bila je potpuno zgrožena onime što je vidjela.

– Najprije sam bila dirnuta kada mi je donijela kese, ali kada sam ih otvorila, unutra sam vidjela načetu, pokvarenu, staru i pljesnivu hranu – napisala je u svojoj objavi na “Mumsnetu”.

Istakla je koliko ju je razočarala i rastužila cijela situacija.

– Hljeb je bio pljesniv, neke tegle su bile otvorene ili im je rok već odavno prošao, a povrće je bilo daleko od svježeg. Iz dviju velikih kesa s namirnicama koje mi je dala samo dvije stvari nisu završile u smeću nakon njenog odlaska – napisala je u nastavku.

Na kraju je pitala druge je li pretjerala s reakcijom: “Ne znam prelazim li granicu, ali osjećam se jako loše što sam joj toliko zahvaljivala, a ona mi je donijela stvari koje mi nimalo ne mogu pomoći.”

Ljudi se složili kako to nije nimalo uredu te da im nije jasno kako se neko može tako licemjerno ponašati.
– I ja bih se jako uzrujao i vjerovatno bih se osjećao prilično neugodno nakon što bih joj zahvalio i tek tada otkrio da je to vrećica puna smeća. To nije lijepo, pogotovo od prijatelja – utješio ju je jedan čovjek, dok je drugi istaknuo kako je njen potez nehuman.

Jedna žena predložila joj je da nešto poduzme i prestane šutjeti jer tako neće ništa postići.