Kamera snimila dječaka kako ispod ulične svjetiljke piše domaću zadaću, razlog će vam slomiti srce

Videosnimak koji je objavila lokalna policija u Peruu pogledalo je više od 5 miliona ljudi, a prikazuje 12-godišnjeg dječaka iz grada Mochea u Peruu, kako na trotoaru piše domaću zadaću.

Snimak je postao popularan nakon što ga je policija podijelila na društvenim mrežama. Dječak Víctor Martín Angulo Córdoba pohađa šesti razred u mjestu Mocheu u Peruu. Policija ga je uočila na sigurnosnim kamerama koje prikazuju kako dječak tokom noći više sati sjedi ispod stupa javne rasvjete.
Kada su ga došli obići, vidjeli su kako dječak u ruci drži knjigu i traži najbolji položaj za čitanje. Dječak je pisao domaću zadaću na ulici pod javnom rasvjetom jer si njegova porodica ne može priuštiti električnu energiju. Policiju je toliko dirnula ova priča da su objavili snimak na svojim stranicama, piše Odditycentral.com.

Video policije pregledan je 5 miliona puta. Lokalni mediji uspjeli su pronaći dječaka i razgovarati s njim i njegovom majkom.

Porodica dječaka toliko je siromašna da si nisu mogli priuštiti struju u domu, a dječak je zbog toga rijetko uspio završiti domaće zadaće, jer mu svjetlost svijeće nije bila dovoljna.

“Jednog dana moj sin je rekao: Ako nastavim sa svijećom, izgubit ću razum! Bolje da izađem van kako bizavršio zadaću”, rekla je Rosa Angulo Córdoba za Panamericana TV.

Viktorova majka rekla je da njezin sin školu shvaća vrlo ozbiljno, da je iznimno odgovoran i da ima dobre ocjene, uprkos tome što svakodnevno pomaže u obavljanju poslova oko kuće, a čuva i ovce.
Dječaka i njegovu porodicu posjetio je gradonačelnik Mocheua, Artur Fernández Bazán. Obećao je kako će dječakovoj porodici uvesti struju.

“Nadam se da će mi pomoći, tako da ne moram izlaziti van kako bi uradio domaću zadaću. Želim postati policajac, zaustaviti korupciju i tako pomoći svojoj porodici”, rekao je dječak.