Kanibalistički zločin u BiH zgrozio javnost: Sabahudin danima jeo meso mrtve majke?!

Vijesti

Sabahudin Velić (33) na saslušanju kazao da je iskasapio majku Nasihu (60) i jeo njeno tijelo jer su mu četiri džina to naredila.

Horor od kojeg se ledi krv u žilama dogodio se u naselju Baštra između Bosanske Krupe i Bužima. Kako saznajemo, Sabahudin Velić (33) prekjučer se iz Bosanske krajine Škodom dovezao do Sarajeva i iz ulice Hamdije Kreševljakovića mobitelom pozvao policiju i rekao da je sjekirom ubio svoju 60-godišnju majku Nasihu te je pozvao da dođe po njega.
Prepolovio tijelo

Nakon toga, na prijavljenu lokaciju upućena je policijska patrola koja je s velikim oprezom pristupila osumnjičenom i uhapsila ga. Kada su ga doveli u stanicu, Sabahudin je, saznajemo od izvora bliskog istrazi, potpuno hladan kazao da je majku zaklao i da je prepolovio njeno tijelo.

Kako je saslušanje odmicalo, istražitelji su čuli detalje zločina koji ih je veoma potresao. Naime, osumnjičeni je na zaprepaštenje isljednika kazao da je desetak dana sjekao i jeo dijelove tijela nesretne žene, dok je ostatak, navodno, rasparčao, zapalio, a potom zakopao na različitim lokacijama oko kuće.

Istražitelji nisu mogli vjerovati šta čuju pa su isprva njegove izjave uzeli s rezervom. Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, kada su pitali Sabahudina zašto je ubio majku, on je kazao da je pod utjecajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu četiri džina dolazila pred oči i da su mu naredili da to učini!
Rekonstrukcija zločina

Nakon ove jezive izjave sarajevski policajci su odmah kontaktirali kolege iz MUP-a USK, koji su cjelu noć provjeravali vjerodostojnost izjave kanibala, a u međuvremenu je i njegov brat V. I. nazvao pripadnike MUP-a USK te kazao da sumnja da je Sabahudin ubio majku i da mu je to saopćio putem telefona prije nego što se predao policiji.

Tokom noći Sabahudin je prevezen u Bosansku Krupu, gdje je odveden na rekonstrukciju zločina da bi pokazao gdje se nalaze dijelovi tijela njegove majke, ali se nije mogao sjetiti tačnih lokacija.

Nekoliko bagera prekopavalo je okolinu kuće Velića i širi lokalitet, a jučer popodne pronađeni su dijelovi tijela nesretne žene.

Mještani su verbalno i fizički napadali novinarske ekipe koje su pokušavale snimiti uviđaj. Kada su krajiški istražitelji i tužioci shvatili s čim se suočavaju, zatvorili su šire područje i zabranili svaki pristup mjestu zločina.
Naređeno psihijatrijsko vještačenje

Dežurni tužilac rukovodio je uviđajem, koji je trajao cjeli dan. Sarajevski policajci su mu dostavili službenu zabilješku, kao i prvu izjavu osumnjičenog.

Kako nezvanično javlja Avaz, Velić, navodno, pati od određene duševne bolesti.
On je nakon rekonstrukcije odveden u Tužilaštvo USK, gdje je ponovo saslušan. Tužilac je naredio i njegovo timsko psihijatrijsko vještačenje da bi se utvrdilo je li uračunjiv.

Leave your vote