in

KAO GROM IZ VEDRA NEBA Mustafa efendija Cerić bijesni na Erdogana: Jeste li tražili od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da prizna Genocide nad Bošnjacima u Srebrenici?

Jeste li tražili od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da prizna Genocide nad Bošnjacima u Srebrenici, Bošnjacim su vam ostavljeni u amanet?

Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić reagovao je na vijest da su Aleksandar Vučić i Reccep Tayip Erdogan razgovarali o BiH, postavivši nekoliko pitanja turskom predsjedniku.

Cerić je pitanja nazvao “Pitanjem dana za emanetdžiju na Bosnu” te kazao:

“Pitanje dana za emanetdžiju na Bosnu

Gospodine predsjedniče Erdogan,

Jeste li tražili od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da prizna Genocide nad Bošnjacima u Srebrenici, Bošnjacim su vam ostavljeni u amanet?

Jeste li tražili od njega da se hrišćanski pokaje u ime srpskog naroda za Genocid, kojeg je cijeli svijet vidio i međunarodni sudovi punopravno osudili?

Ako niste, molimo vas da to uradite u ime emaneta, kojeg vam je, kako vi tvrdite povjerio rahmetli Alija!

Nadam se da će ova poruku doći do vas i da ćete u duhu emaneta nad Bošnjacim u Bosni djelovati!

Allah vas nagradio!”, kazao je Cerić.

Inače, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je još jednom zahvalio predsjedniku Turske Reccepu Tayipu Erdoganu za podršku izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, jer je bolje infrastrukturno povezivanje Srbije i BiH ujedno i podrška miru i stabilnosti na zapadnom Balkanu.

Vučić i Erdogan u telefonskom razgovoru još jednom su naglasili svoju čvrstu opredijeljenost da zajedničkim snagama obogaćuju odnose dvije zemlje koji su već na visokom nivou, kako politički, tako i ekonomski, saopštila je služba predsjednika Srbije za saradnju s medijima.

U dugom i sadržajnom razgovoru Vučić i Erdogan su izrazili uvjerenje da će kroz rad Visokog savjeta za saradnju, kao i na druge načine, nastaviti da još snažnije i odlučnije unapređuju sveukupne odnose i saradnju u svim oblastima.

Vučić je pozvao Erdogana da uskoro posjeti Srbiju, kako bi bila održana druga sjednica Visokog savjeta za saradnju i bili dogovoreni novi elementi političke i ekonomske saradnje dvije zemlje, navodi se u saopštenju.

Detalji tragične nesreće u BiH uznemirili javnost: Mladi fudbaler je poginuo na licu mjesta, a uzrok smrti Emine Pehadžić (15) su teške povrede unutrašnjih organa

Nakon poplava stigle su najgore moguće vijesti: Samo nam je još ovo trebalo…