Kapiten “Zmajeva” Edin Džeko ne krije razočarenje nakon bolnog poraza: “A šta možemo reći? Iz jedine prave prilike su nam dali gol”

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko bio je vrlo razočaran nakon poraza Zmajeva od Gruzije u prijateljskom meču u Zenici, a rekao je da naš tim možda i nije zaslužio da izgubi s obzirom na viđeno.

Džeko je rekao da se nogomet ne može igrati bez rizika i da je to moguće jedan od glavnih razloga današnjeg poraza.

“A šta možemo reći? Iz jedine prave prilike su nam dali gol, ali svi igraju nogomet i ne možeš nikog potcijeniti. Znali smo da su ekipa koja hoće igrati, što se vidjelo danas, ali bili smo previše statični i igrali smo bez rizika, a tako se nogomet ne igra”, rekao je Džeko:

“Mislim da smo prvo poluvrijeme bili puno bolji, oni su imali dvije kontre. Mi smo imali dovoljno šansi da zabijemo gol, ali nažalost nismo, a oni su iz prve poluprilike postigli gol i poslije toga to više nije bilo to. Mi smo gubili i morali smo rizikovati, a mi smo izgledali kao da vodimo.

Sigurno da je tu puno mladih igrača koji moraju napraviti karijeru, ne treba ni ove mlade momke nakon jednog, dva ili četiri poraza kritikovati i govoriti da ne znaju ništa. Ako se vratimo deset godina unazad, to nije ista reprezentacija jer je bilo više kvaliteta. I mi smo tad bili mlađi i kroili smo taj put, a vjerujem da će i oni svoju šansu iskoristit. Svaki poraz donosi negativnu atmosferu, ali vjerujem da možemo nešto naučiti.”

Dalje je rekao da će utakmica protiv Luksemburga biti slična današnjoj.

“Htjeli smo pobijediti i napraviti rezultat nakon dva poraza, ali nažalost nismo uspjeli. Igramo još jednu utakmicu koja će biti slična današnjoj, Luksemburg nije ono što je nekad bio i neće biti lagano pobijediti”, rekao je Džeko – prenio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.