in

KATAKLIZMA JE STIGLA, ZLO JE DOŠLO Nezapamćena katastrofa u Americi, građani bježe kao da dolazi sudnji dan!

Trenutno stanje Cape Hatterasu

Oko 80.000 objekata uglavnom na obali Sjeverne Karoline ostalo je bez električne energije uslijed jakog udara vetra izazvanog uraganom Florence koji se približava istočnoj obali SAD.

Najveća elektrodistrbutivna mreža u Sjevernoj i Južnoj Karolini, predviđa da će zbog uragana nestankom struje biti pogođeno između milion i tri miliona potrošača.
Uragan usporio, što ga čini još opasnijim

Stručnjaci predviđaju da bi se žrtve mogle brojati u stotinama, ako ne i hiljadama. Kažu da Americi bukvalno prijeti “oluja stoljeća” prenosi CNN.

U pojedinim okruzima Sjeverne Karoline već su zabilježene poplave, a ima i povrijeđenih osoba.

Siloviti udari vjetra i snažna oluja počeli su se obrušavati na istočnu obalu Sjedinjenih Država dok se približava uragan Florence koji prijeti obilnim pljuskovima i naglim porastom razine Atlantskog oceana koji bi mogao prouzročiti katastrofalne poplave.

“Potpuno smo spremni za uragan Florence dok oluja postaje sve jača. Budite oprezni!”, upozorio je na Twitteru u četvrtak ujutro predsjednik Donald Trump.

Jakost uragana je u noći na srijedu snižena na 2. kategoriju na Saffir-Simpsonovoj ljestvici s pet kategorija.

Florence je u 17.00 sati po srednjoeuropskom vremenu bila 230 km udaljena od Wilmingtona, na obali Sjeverne Karoline, praćena vjetrom od 165 km/h, izvijestilo je Nacionalno središte za uragane (NHC).
Uragan je usporio svoje napredovanje na 17 km/h, što ga čini još opasnijim kada stigne na kopno jer će donijeti obilnu kišu koja će dugo padati na istom području, pojačavajući opasnost od poplave.

Oko uragana će na obalu stići tek u petak poslijepodne ili u subotu ujutro, navodi Američka agencija za oceane i atmosferu (NOAA), no jaka kiša i vjetar već su počeli.

Uragan druge kategorije, ali…

Florence prijeti milionima stanovnika na obali Sjeverne i Južne Karoline, ali i u unutrašnjosti jer bi mogla prouzročiti porast razine oceana za 4 metra i metar kiše po četvornom metru.

Florence je sada klasifikovan kao uragan druge kategorije s vjetrovima brzine do 175 kilometara na sat.

Nacionalni centar za uragane SAD saopćio je da će vjetrovi uragana dosećii do 315 kilometara od njegovog centra, zbog čega će biti ugrožena veći dio istočne obale SAD.

Više od deset miliona stanovnika u tri američke države upozoreni su na opasnost od uragana Florence, saopćila je američka Nacionalna meteorološka služba.
Očekuje se nadolazak mora i do 13 metara, kao i do 75 centimetara kiše.

Zvaničnici u Južnoj i Sjevernoj Karolini zatvaraju luke pred naletom uragana koji se približava njihovim obalama, prenose agencije.

Izboden trener rukometnog kluba: Djevojčice su vrištale, krv šikljala na sve strane!

Fanatici zabrinuti: Pojavio se jedan od predznaka sudnjeg dana