KO JE BIO UBIJENI SIN BIVŠEG FUDBALERA SARAJEVA: Repčić je prije pet godina za dlaku izbjegao smrt, a po dva krvava djela ostat će upamćen

Crna hronika

Repčić je na mjestu preminuo, a policija je proglasila akciju “Vihor” i trenutno se traga za napadačem.

Vedran Repčić (41), sin nekadašnjeg fudbalera FK Sarajevo i Crvene zvezde Srebrenka Repčića, ubijen je danas u ulici Braće Jerkovića na Voždovcu, u Beogradu.

Repčić je na mjestu preminuo, a policija je proglasila akciju “Vihor” i trenutno se traga za napadačem.

U njega je, navodno, pucao muškarac u tamnoj sportskoj garderobi i sa manjim crnim rancem. Svjedoci tvrde da je ubica pobjegao ka pijaci. Čulo se nekoliko hitaca, komšije tvde ukupno pet, prvo tri pa dva.

Repčić je prije pet godina za dlaku izbjegao smrt kada ga je nepoznati napadač pogodio s nekoliko metaka iz pištolja u parkiću stambenih zgrada u ulici Dragice Končar. Bio je teško ranjen.

Repčić je odranije poznat policiji. U dosjeu ima, kako navode srbijanski mediji, optužnice za dva ubistva. Bio je gonjen i za razbojništva i iznude.

Za jedno ubistvo je osuđen, za drugo nije.

Repčić je na deset godina zatvora osuđen u martu 2003. zbog ubistva vlasnika radnje “Brka” Predraga Milosavljevića. Na početku suđenja je negirao krivicu, ali je na izricanju presude rekao da je “došao da bi odslužio kaznu kakvu je zaslužio”.

Repčiću je suđeno i za ubistvo taksiste Branka Topalovića 1996. godine u beogradskom naselju Braće Jerković, piše Radio Sarajevo.

Sudsko vijeće oslobodilo ga je optužnice usljed nedostatka dokaza.

Leave your vote