in ,

Ko je zapravo Božo Vrećo i kakva je njegova ”tajna” uloga u BiH?

Božo Vrećo
Božo Vrećo

Božo Vrećo jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih bosanskohercegovačkih interpretatora tradicionalne muzike, a opšti je utisak da naša zemlja čak ni u slavnoj muzičkoj prošlosti nije imala mnogo kvalitetnijih izvođača sevdalinke.

Ispovijest glumca Bore Stjepanovića: Kako sam pucao na Sarajevo

Plijeni pažnju svojom fantastičnim glasom gdje god se pojavi, a ono što također privlači poglede znatiželjnika je njegov ekscentričan stil odijevanja i seksualna orijentacija. Kao i obično u BiH, sve je važnije od onog što bi trebalo biti najvažnije – muziciranje i pjevanje.

Svakodnevno na ovdašnjih internet portalima o Boži možete pročitati raznorazne budalaštine o njegovim tajnovitim i prljavim idejama, o tajnim misijama i sličnim idiotizmima. A priča je u suštini veoma jednostavno.

Mladić je drugačiji, a barem bismo mi u Bosni i Hercegovini morali znati cijeniti drukčije, tako je bilo vijekovima. I uživati u njegovom predivnom glasu i ideji da sačuva sevdalinku. To mu jako dobro ide o čemu najbolje svjedoče njegovi koncerti koji su rasprodati.

Vrećo nikad nije održao koncert u praznoj dvorani, Božo nikad nije loše otpjevao pjesmu, nikada nikog nije uvrijedio nekim svojim postupkom ili ružnom riječi. Samo je drugačiji i to je jedini njegov ”grijeh”.

Zato ga treba ostaviti na miru u nadi da će i dalje snimati te fantastične pjesme u kojima svi uživamo. A oni koji maštaju o njegovim tajnim ulogama, možda bi konačno i za promjenu, mogli početi da se bave svojim životima.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Kongres Bošnjaka svijeta: Sastanak u Goraždu

Kongres Bošnjaka svijeta: Sastanak u Goraždu

Enis Bešlagić

Enis Bešlagić ima veoma važnu poruku za sve svoje fanove