in ,

KOGA LAŽE HRVATSKA POLICIJA? Izjava o dozvoljenom tranzitu državljana BiH nije tačna!

Nakon što je glasnogovornica Granične policije Bosne i Hercegovine Franka Vican za N1 izjavila kako je Granična policija BiH zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da je od jutros od 7 sati preko GP Doljani i GP Metković dozvoljen tranzit državljana BiH koji putuju za Neum, iz Ministarstva vanjskih poslova BiH su za N1 istakli kako im je iz više izvora potrđeno da ovakva izjava nije tačna.

“Ako jeste, neka Granična policija izda saopštenje pa da se naši građani ne maltretiraju preko Svitave u povratku”, poručuju iz MVP-a BiH.

U vezi sa reciprocitetom mjera naglašavaju da i BiH može uvesti izolaciju za građane Hrvatske kojima je sada omogućen nesmetan ulazak u BiH, te podsjećaju da je za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore po odluci Vijeća ministara BiH koja je trenutno na snazi omogućen nesmetan ulazak u BiH.

“Ministarstva su u kontaktu i nadamo se da će se svi nesporazumi riješiti na obostrano zadovoljstvo i u duhu dobrosusjedskih odnosa”, naglašavaju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Zeničanka frapirana: U Njemačkoj mi nisu dali u teretanu s maramom, rekli su da stavim kapu ili kačket

Bijeli luk štiti od bolesti i infekcija! Evo kako djeluje na prazan želudac!