Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar – Kitarović održala vanredni sastanak sa Hrvatima iz BiH

Vijesti

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je u Zagrebu razgovarala s predstavnicima hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. To je bio vanredan susret koji ranije nije najavljen niti planiran, a dolazi nakon događaja u Haagu i presude šestorci zbog zločina u BiH. Njen današnji govor zaista je bruka i sramota za susjednu nam državu koja i dalje odbija prihvatiti presude i ima neku svoju istinu.

“Nažalost, na ovaj naš susret pala je sjena tragičnih događanja u sudnici u Haagu u kojoj smo u punoj mjeri vidjeli koliko su krhka očekivanja i životnu dramu Slobodana Praljka.

Kao hrvatska predjsednica želim jasno reći – povijesna je isitina da je hrvatski narod u BiH bio prva žrtva velikosrpske agresije u susjednoj državi i prvi se njoj odupro. Povijesna je istina da je Hrvatska zbrinula stotine tisuća prognanika i izbjeglica te omogućila humanitarnu pomoć i naoružanje obrambenih snaga radi obrane integriteta teoritorija BiH.

Hrvatska nije sudjelovala u udruženom zločinačkom pothvatu, nego je kroz pune četiri godine sudjelovala u zajedničkom poduhvatu u BiH. Podsjetit ću i na to da je hrvatski narod pristao na stvaranje Federacije BiH kako bi pridonio miru i pomirenju.

Sve što se dogodilo na Haškom sudom motivira nas da inzistiramo na povijesnoj istini, ali i da se okrenemo budućnosti. Toj svojoj povijesnoj zemlji i domovini hrvatski narod uvijek je bio privržen i kroz povijest je branio njezinu opstojnost, a tako je bilo i 90-ih kroz poviejst branio njezinu opstojnost.

S punim pokrićem o povijesnoj istini možemo reći da je hrvatski narod organiziran u HVO dao doprinos opstojnosti BiH u prvim mjesecima velikosprske agresijr, a potom i u daljnjim opracijama”, rekla je predsjednica Hrvatske danas u svom govoru.

Zanimljivo je kako je ova presuda uticala na odnose u susjednoj Hrvatskoj. Zanimljivo je i to da delegacija Hrvata iz BiH već treći dan boravi u susjednoj državi bez ikakve najave institucijama u BiH – državi koja finansira njihove odlaske i dolaske u susjednu državu.

Leave your vote

8 razmišljanja na “Kolinda Grabar – Kitarović održala vanredni sastanak sa Hrvatima iz BiH

  1. Cokolindice totalno si u zabludi jer su vam izbjeglice bile potrebne za manipulacije a za svakog ste izbjeglizu kasirali dnevno 18 US DOLARA dakle kako su te izbjeglice bile za te pare smjestene i obskrbljivane ja licno znam a pare su u toku rata trebale svima gdje su te pare zavrsavale de malo o tome laj bestijo seoska

  2. Gdjo predsjednice, trebali ste napomenuti bitnu istorijsku cinjenicu a to je da ste u BiH iz Ploča transportovali na hiljade mudzahedina koji su se nesto kasnije borili protiv vas. Sjajan potez, nema sta.

  3. Svi ste. Malo umni vidite samo svoju istinu sta su radili mudajedini dosi na karaoke ili ubijali u ime Alaha(Boja)

  4. Kitanovic ocigledno zaboravila oruzje koje je donirato bosni dasu pljackali i oduzimaju…tako i hrana koja je stizala otimata na granici…A hrvati su ubijali sledja koliko su mogli i neprestano sa cetnicima to jest srbima pravili podjele bosne i hercegovine…bosna i hercegovina je duzna podneti pred medjunarodnim dusom ja agresiju obestecenje od hrvaske i srbije tu nema nista sporno i Stim ukidanje dva enditeta…da Bude bosna i hercegovina samo…A obestenje svakako kad su vrsili agresiju neka plate …slusao sam paragu i on kaze dasu hrvaske postrojbe izvrsile agresiju na bosnu i hercegovinu pa je Tada veliki prestavnik ja bosnu naredio da hrvaska povise vojsku i tesko naoruzanje iz bosne….svi to znamo….to se mora pokrenuti…

  5. Pa ta Kolinda , kad se bolje pogleda, hah.. valjda ima bogata iskustva sa “radom ustima” za ONO: “SPREMNA” pa namjestila usta i grlo prema mikrofonu kao prema onoj stvarki… haha… te OLINJALE “polovnjače” kad se USPALE, heh.. e baš su “SPREMNE” ….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.