in

Kolindina evropska zastupnica šokirala: Sve više žena pod hidžabom u BiH i muškaraca koji klanjaju!

Hrvatska zastupnica u Evropskom parlamentu Marijana Petir šokirala je javnost kada je iznijela niz optužbi na račun BiH kazavši da se u našoj zemlji pojavljuje sve više mladih žena koje se pokrivaju hidžabom te muškaraca koji puštaju brade i klanjaju kako bi dobili stipendije iz arapskih zemalja. Petir je sve šokirala kada je rekla da se grade i vehabijska naselja i to na granici sa Hrvatskom.

I Tonino Picula i Jozo Radoš, koji su također evropski zastupnici iz Hrvatske, upozorili su na zapaljivu retoriku i sve veću pojavu paramilitarnih organizacija u BiH. Ipak, njihova kolegica Marijana Petir otišla je korak dalje. Ipak, kada je govorila o navodnim vehabijskim naseljima na granici sa Hrvatskom, nije precizirala o kojem se dijelu Bosne i Hercegovine radi.

Treba reći i da su predstavnici Evropske komisije tokom rasprave potvrdili ranije informacije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, o broju odlazaka na strana ratišta, a nekoliko puta su ponovili da u posljednje vrijeme nisu zabilježeni novi odlasci iz BiH u pravcu Bliskog istoka.

Da je situacija sa ovakvom zapaljivom retorikom zasita ozbiljna potvrđuje i činjenica da će delegacija Evropskog Parlamenta uskoro posjetiti Bosnu i Hercegovinu kako bi s našim vlastima razgovarali o ovim problemima.

Ekipa SC Bosne Berlin

Ponos bh. zajednice u Berlinu: Sve za domovinu, u kopačkama ili bez njih…

FOTO Pogledajte kako SDA kupuje glasače! Otkrivene su nevjerovatne informacije!