Kompanija iz Doboj Istoka proizvodi odjela “Armani” i izvozi ih za EU, na proizvodima piše: “Made in Bosnia”

Veliki uspjeh bh. kompanije.

Odjela italijanskog brenda “Emporio Armani” sa etiketom “Made in Bosnia” odnedavno su se našla na evropskom tržištu.

Sve to zahvaljujući firmi “Kismet” iz Doboj Istoka, koja je počela da radi prije dvije decenije.

“Sve vrijeme smo vjerovali da možemo nešto napraviti u mjestu gdje živimo, u Maloj Brijesnici u Doboj Istoku. Suludo je da se odlučite da radite najzahtjevnije proizvode za svjetsko tržište, ali, evo, sve je moguće”, kazao je Alen Karić, vlasnik firme “Kismet”, koju je izgradio sa svojim roditeljima.

Firma danas upošljava više od 300 radnika, koji šiju obična odjela, skijaška odjela, bavarsku narodnu nošnju, a sve za tržište Austrije i Njemačke, pišu Nezavisne novine.

U posljednje dvije godine saradnja se proširila i na Italiju, a posebno je značajan rad za eminentni modni brend “Emporio Armani”.

“Na to smo veoma ponosni. Razvili smo proizvodnju italijanskih muških odela za ‘Armani’. Iza nas su dve godine velikog odricanja na tom programu. Fabrika odjela se ne pravi svuda. Pogotovo ne za zahtjevno italijansko odjelo koje niko ne radi u BiH”, dodao je Karić.

A da jedno odjelo za italijansku modnu kuću nije lako sašiti, govori činjenica da ono zahteva 350 operacija i 35 vrsta peglanja. Sve to uz tehnološki najsavremenije mašine.

Materijali za “Armanijeva” odjela dolaze od ove modne kuće, a sve mora biti savršeno i precizno skrojeno da bi, nakon obavljene kontrole, išlo na tržište.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.