Komšija mu lopatom slupao automobil: “Krenuo sam na iftar, čuo sam da mi psuje tursku i ustašku majku…”

Crna hronika Vijesti

Elvira Bahtu iz Rogatice napao je njegov komšija Milan. Kako je Bahto ispričao za medije, komšija ga je iz čista mira napao, psovao mu i polupao auto.

– Krenuo sam na iftar, izlazivši iz kuće, čuo sam da mi psuje tursku i ustašku majku. Onda je nasrnuo na moj auto, udario je prvo šakom u bočno staklo pa uzeo lopatu i njom mi razbio šoferšajbnu. Ja sam odmah pozvao policiju, koja ga je odmah privela – ispričao je Bahto.
Navodi da s komšijom Milanom, otkako se vratio u Rogaticu prije četiri godine, ima problema.

– Ja mu nikada ništa nisam nažao učinio, a on meni već četiri godine uzurpira put. Ja sam autoprijevoznik, a on mi ne da da kamionom priđem kući, imam otežan prilaz. Pokušavao mi je čak i, pokretanjem peticije, spriječiti da kamionom dolazim svojoj kući, ali niko mu to nije htio potpisati. Ja sam išao u Općinu, podnosio zahtjeve, ali bezuspješno. Stalno prijeti da će me ubiti – ističe Bahto.

Bahto smatra da su napadi iz nacionalnih razloga i zavisti, jer ima posao.

Iz Policijske stanice Rogatica su potvrdili da se napad desio te da su napadača uhapsili.

– Niko nije povrijeđen, samo je na vozilu napravljena materijalna šteta. U toku je rad na ovome slučaju – kazali su u Policijskoj stanici Rogatica.
Nakon što ga je napao komšija Milan, Bahto je jutros za Avaz kazao da je policija sinoć pritvorila napadača, ali da je on jutros pušten na slobodu.

– Evo ga hoda ulicom. Sve ide ispred moje kuće, psuje i diže tri prsta – kazao je Bahto.

Leave your vote