in

Konačno nam stiže ljeto: Objavljena prognoza za vikend, temperature i do 35 stepeni

Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije, u odnosu na svježiji jutarnji period, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Jajce 11; Ivan Sedlo 13; Drvar, Sokolac 14; Bihać, Bugojno, Prijedor, Sanski Most 15; Banja Luka, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Zvornik 16; Tuzla 17; Doboj, Zenica 18; Bijeljina, Grude, Široki Brijeg 20; Trebinje 21; Mostar, Neum, Stolac 23; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. U unutrašnjosti je izgledna pojava magle prije podne, što bi moglo uzrokovati manje probleme. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije, u odnosu na svježiji jutarnji period, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 29 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 23 °C.

U četvrtak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne postoji mala vjerovatnost za slabe lokalne pljuskove u Bosni. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 33 °C.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 29 do 35 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 30 do 35 °C.

Evo šta nas čeka ako Hrvatska danas uvede nove mjere za BiH

Stravična saobraćajna nesreća, jedna osoba poginula