Marijan Mijajlović

Konačno otkrivena prava istina: Evo zašto je Marijan Mijajlović prešao na Islam

Crna hronika Posljednje

Poznati sportski komentator Marijan Mijajlović sredinom prošle godine prešao je na Islam i postao – Mustafa. Bila je to vijest koja je šokirala javnost u BiH, ali i u Srbiji. Niko nije mogao pretpostaviti tako velike promjene u životu omiljenog komentatora svih Bosanaca i Hercegovaca, onog koji je bh. fudbalskoj reprezentaciji dao nadimak ”Zmajevi” po kojima ih danas čitav svijet.

Bosna i Hercegovina na nogama: Evo kakve su poruke stigle Senadu Hadžifejzoviću

Marijan je Islam primio u Švicarskoj, a ono što se nakon ovog čina dogodilo u njegovom životu ravno je pravoj triler priči iz nekog dobro holivudskog filma. Šta se dogodilo? Desilo se da je njegova porodica napravila radikalan potez – odlučili su se odreći svog sina, brata, prijatelja…

”Ja ljude islamske vere ne mrzim, ali to je toliko bilo lažno od strane Marjana Mijajlovića, tačnije Mustafe. Ja ne kritikujem vas, nego želim da se i preko Bosne odreknem brata, i u ime moje majke koja je voljna da vam se javi. Znači, hoću da vam kažem: Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu”, rekao je sarajevskim medijima Marijanov brat Nebojša, a priču je potvrdila i njihova majka Olga.

A sam Marijan je u razgovoru za Avaz otkrio prave razloge ovog poteza koji je, blago rečeno, iznenadio sve one koji su Marijana poznavali i pratili njegov dosadašnji način života.

”Išli smo Bazelom i šetali gradom kada sam vidio mesdžid. Njemu sam rekao da li postoji mogućnost da uđemo da pogledam kako izgleda iznutra, jer je izvana bio prelijep, nešto što nisam vidio do tada, neopisivo lijep. Ušli smo, nije bilo nikoga. Kada sam zakoračio prvi korak u mesdžid, osjetio sam kao da me nešto vuče prema minberu. Sjeo sam u prvi saf i pao na sedždu. Osjetio sam bio nešto što nisam nikad prije. Rekao sam mu: “Želim biti musliman.” On me čudno pogledao. Rekao sam mu moju želju, nakon čega sam primio islam, odmah poslije ikindija-namaza”, kazao je Marijan (Mustafa).

Zašto baš Mustafa?

”Ime Mustafa znači izabran. To sam ja, na svim poljima bio sam biran i nisam se nikad nametao. Zbog toga sam odlučio da se zovem Mustafa”, kaže on.

I tako je jedna lijepa priča o odluci jednog odraslog čovjeka izazvala grube reakcije njegove porodice. Njihovo je, što bi se kazalo, imaju pravo da se ljute ili ne ljute, ali iz ove perspektive svih nas koji smo ga godinama pratili i voljeli, možemo samo reći da podržavamo svaku njegovu odluku.

Neka je živ i zdrav, a kako god odluči da se zove, uvijek će imati mjesto u našim srcima. Bog mu dao zdravlje i sreću. Živio!

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.