Konačno otkriveno ko zapravo vlasnik Dnevnog avaza

Radončić

Fahrudin Radončić jedan je od najbogatijih ljudi u Bosni i Hercegovini, a u njegovom imovinskom kartonu navedeno je da on zapravo nije vlasnik Dnevnog avaza kao što to mnogi misle. Dobro, kao da neko mora biti vlasnik medija da bi ga u potpunosti kontrolisao, pa je sasvim jasno da lider SBB-a ipak i dalje vuče sve konce u ovoj novini.

A znate li ko je faktički vlasnik ove kompanija? To je Radončićeva bivša supruga Azra, a čaršija kaže da je razvod obavljen samo da bi formalno vlasništvo nad ovom moćnom kompanijom izašlo iz ruku njenog tvorca iz brojnih razloga. Radončić je sada u Avazu samo ”savjetnik”.

Novopečena vlasnica Avaza d.o.o., Avaz-roto pressa d.o.o. i GIK OKA je Azra koja se nikada ne pojavljuje u javnosti i u biti nema nikakvu bitnu ulogu u poslovima Avaza kojeg i dalje vodi njen suprug. To najbolje znaju sami uposlenici Avaza.

Oglas

“Ja sam urednik, čitatelj i utemeljitelj jedne medijske imperije. To je to jer kako bi se nečim više mogao baviti pored svih svojih obaveza u Parlamentu. Također, ja sam predsjednik stranke koja broji 80.000 članova. Imam mnogo obaveza”, istakao je nedavno Radončić i dodao:

“Avaz sam prodao kompaniji ‘Avaz’ koja u narednih 20 godina ima obavezu da me isplati. Moja je obaveza da pružam konsultanske usluge. Ništa više”.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.