in ,

Konačno otkriveno pravo lice profesorice Berine Fatić iz Vareša!

Proteklih dana velika prašina u medijima se podigla oko lijepe i zgodne vareške profesorice Berine Fatić. Profesorica Fatića bila je top tema medija, ne samo u BiH, nego i u regionu o njoj su pisali u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori…

Po svemu sudeći, ispostavilo se na kraju da je profesorica Fatić žrtva sajber kriminala i senzacinalističkih neprovjerenih informacija.
Osim što su joj nezakonito ukrali i distribuirali privatnu fotografiju, snimljenu u vlastitom domu, profesoricu Fatić su optužili da se obnažena slikala u učionici, bez ijednog dokaza, po principu “rekla, kazala”.

Profesorica se nakon svega oglasila u javnosti i zaprijetila tužbom. Podršku su joj pružili učenici, kolege, njeni sugrađani, Varešani koji je poznaju i znaju kakva je osoba zapravo u pitanju i s koliko entuzijazma i profesionalnosti obavlja svoj posao u Mješovitoj srednjoj školi „Nordbat 2“ u tom bosanskom gradiću, rekli bismo, zaboravljenom od svih.

Sinoć je portal Fokus, “skoknuli” do Vareša. Tamo su ih pozvali njeni sugrađani kazavši da dođu i “svojim očima i ušima se uvjere ko je zapravo profesorica Berina”.

Kako pišu, predstava je održana u odnovljenom “Radničkom domu” u Varešu ,kupili kartu koja košta 3 KM, i ušli u dvoranu. Krcatu! Da, krcata pozorišna dvorana u Varešu!

Profesorica je prije početka pozdravila prisutne i onima koji nisu imali mjesta da sjednu, a bilo je ih dosta, izvinila se i ponudila da za njih odmah po završetku prvog izvođenja, odigraju još jednu predstavu. No, svi su odlučili ostati u dvorani, bez obzira što su morali stajati.

A, predstava “Obad”, Dramske sekcije MSŠ „Nordbat 2“, koju vodi upravo profesorica Fatić.
Profesorica je imala ulogu naratora, a na daskama koje život znače briljirali i do suza prisutne u dvorani nasmijali talentovani mladi glumci Nikolina Gajić, Andrea Jurkić, Lejla Alihodžić, Mateo Franjkić, Mihovil Prkić, Adin Lulić, Salko Likić i Amir Pajt.

Došao je i u predstavi uživao i vareški načelnik Zdravko Marošević.

U Zenici oboren svjetski rekord? Pogledajte koliko su ćevapa stavili u samo tri lepine…

PANIKA U SARAJEVU U toku evakuacija SCC-a, policija na sve strane!