in

Korisni savjeti za kućne poslove: Olakšajte sebi posao i pri tome uštedite i vrijeme i novac!

Iako smo možda navikli na neke kućanske poslove i navike, mnogi od njih oduzimaju vrijeme i novac.

Ispiranje suđa
Gornja plahta na krevetu, postavljanje običnih umjesto LED žarulja samo su neki od uzaludnih kućanskih i svakodnevnih poslova.

1. Stavljamo gornju plahtu na krevet – uštedite vrijeme na slaganju kreveta i ne perite dodatnu posteljinu. Plahta iznad ili ispod pokrivača često je nepotrebna i zauzima prostor. Samo budite sigurni da redovno perete pokrivač.

2. Pranje suđa prije stavljanja u perilicu za suđe – ako koristite perilicu za suđe, prethodno ispiranje suđa samo vam troši i vrijeme i novac. Obrišite ostatke hrane s tanjira i pribora i jednostavno stavite u perilicu.

3. Tražimo izgubljene čarape – svima je uvijek misteriji gdje nestaju čarape nakon pranja, no jedna čarapa može ući u rupu između vrata perilice i bubnja te ju čak voda može ispumpati. Prljave čarape zajednički stavite u vreću za perilicu rublja.

4. Kupujete kutijice i košarice za stvari – osim što će te potrošiti vrijeme, bacit ćete novac. Umjesto bezbroj kutija, upotrijebite nešto što već imate u kući kao što su kutije od cipela. Od raznih materijala možete napraviti pregrade u ladicama i na policama.

5. Koristite klasične sijalice – u usporedbi s običnim sijalicama, LED štedne sijalice traju duže i troše čak 75 posto manje energije pa ćete samim time uštedjeti na računu za struju.

U obući po kući

Pravilo izuvanja jednostavan je način za očuvanje kuće čišćom te pridonosi zdravlju ukućana. Čak 85 posto prljavštine u našim domovima dolazi s cipela. Hodamo li obuveni, samo ćemo sebi zadati dodatan posao i neprestano usisavati.

Razmaknute zavjese

Razvlačenje zavjesa kako bi u sobu dospjelo sunčeve svjetlosti omiljena je jutarnja rutina mnogih. No, ako zavjese ostavite raširene cijeli dan, posebno ako se prostorija nalazi na južnoj strani, sunce s vremenom može izblijediti namještaj.
Metalne vješalice

Korištenje metalnih vješalica nakon peglanja može lako naborati odjeću. Radije investirajte u drvene ili baršunaste vješalice kako biste bili sigurni da će odjeća nakon peglanja ostati ravna.

Dovela prijateljicu u porodilište, doktor joj je uradio nešto zaista ogavno, a onda je policija stigla i jednim postupkom prenerazila sve prisutne!

Čudo arhitekture koje bukvalno oduzima dah: Pogledajte kako izgleda kuća sa najljepšim i najstrašnijim pogledom na svijetu!