KRAJINOM VLADA STRAH Narod ne izlazi iz kuća, policija traga za ubicama, a povrijeđeni migranti uopšte ne sarađuju s istražiteljima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona nastavljaju istragu o sinoćnjem sukobu migranata u Velikoj Kladuši kada su ubijene dvije, a povrijeđeno 18 osoba, potvrdio je za Avaz.ba portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

– Nemamo počinioce, traga se za njima. Bit će malo teže jer je to pod samom Plješevicom, na samoj granici s Republikom Hrvatskom – rekao nam je Šiljdedić.

Za to vrijeme, javnost je još više uznemirena nakon sinoćnjeg zločina. Građani Krajine su u strahu, boje se napuštati svoje domove, a policiji posao otežava i činjenica što povrijeđeni migranti ne sarađuju niti žele dati podatke o počiniocima.

Kažu da je svakim danom sve gore, migranti izlaze iz kampova i dolaze u Žegarsko polje. Strahuju da će migranti i njih napasti.

Podsjećamo da je sinoć u 22.15 sati Policijska stanica Bihaća zaprimila telefonsku prijavu od građanke iz mjesta Žegar koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata, te da ima povrijeđenih.

– Radi se o državljanima Pakistana, a sve povrede su nanasene hladnim oružjem, nožem, kao i tupim predmetima, drvenim palicama. Prema njihovim izjavama oni su napadnuti od druge grupe migranata porijeklom iz Afganistana – kazao je ranije Šiljdedić.

(Avaz.ba)

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.