in

Legendarni Braco Hadžiosmanović otkrio šta zamjeri Zlatku Daliću

Fudbalski stručnjak Alija Braco Hadžiosmanović kazao je za N1 da zamjera selektoru hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću što se na dočeku Vatrenih u Zagrebu sjetio samo Hrvata u BiH.

On je  poručio da su svi Bosanci navijali za svoje komšije i da to Dalić treba znati.

”Mogu reći samo da smo mi svi Bosanci navijali za Hrvatsku, a ne kako gospodin Dalić kaže – da se zahvali navijačima dijaspore i Hrvatima u BiH. On ne treba misliti da Bosanci nisu navijali za svoje komšije, za svoje prijatelje, mi treba da znamo da su oni su s ovih prostora i mi smo uvijek navijali za komšije, to gospodin Dalić treba da zna”, poručio je.

”Slušajte, Francuzi su osvojili Svjetsko prvenstvo, a srce je ostalo Hrvatima”, dodao je on.

Ocijenio je da bi u ovakvoj reprezentaciji Hrvatske bilo mjesta za Edina Džeku.

”Hrvati izuzetno vole svoju reprezentaciju, moguće da je mjesto trebalo biti za jednog Edina Džeku – s njim bi Hrvatska bila prvak svijeta. Što se tiče same Hrvatske, svi dišu za jednog i jedan za sve, Dalić je napravio jednu klapu i jednu družinu. Imao je matično jato, ne smijemo zaboraviti da je imao dosta dobrih motivatora i idejnih vođa”, poručio je on.

Prema mišljenju Brace, Hrvati u reprezentaciji ”dišu jednom dušom”.

”Ja ipak mislim, mi nismo tako ljubimci naše reprezentacije, mi gledamo klubove. Ljudi vole našu reprezentaciju, vole je, ali nije to kao što je vole Hrvati. Oni dišu jednom dušom. Pare nama nisu problem, igrači koji igraju za reprezentaciju se čuvaju za klubove iako bi reprezentacija trebala biti svetinja. Više nema topline, prije je svaka ulica, svaki sokak, svi su igrali fudbal. Sad su neke škole oformljene, prije su igrači voljeli svoje klubove. Sad sve dovodimo igrače sa strane, oni ne vole te klubove, igraju za finansijska sredstva”, naglasio je Hadžiosmanović.

Dalić izgubio živce na pitanje o Thompsonu: “Jeste li vi ovdje došli provocirati?”

“Taj fudbaler mi je komšija u Njemačkoj”: Aca Lukas otkrio zašto je navijao za Hrvate