in ,

Legendarni Zmaj brutalno spustio na zemlju navijače, selektora Prosinečkog ali i Pjanića, Džeku i društvo: “Tražite one koji bi ih mogli dostojno zamijeniti”

Poraz koji je Bosna i Hercegovina doživjela na gostovanju u Armeniji i dalje je jedna od glavnih tema u bh. sportskoj javnosti.

Nije to bio prvi niti jedini poraz u eri Roberta Prosinečkog, bilo ih je pet, ali ovaj u Armeniji posebno je bolan jer baš niko nije mogao predvidjeti da bi Zmajevi mogli kući s čak četiri pogotka u mreži.
Nakon kiksa u Jerevenu oglasio se i legendarni Zmaj Zlatan Bajramović, koji je svojevremeno bio omiljen i kod navijača, trenera u klubovima, ali i reprezentativnih selektora…

“Bila je to tipična kvalifikacijska utakmica, i jednima i drugima je trebala pobjeda, ali ovaj poraz svakako je iznenađenje. No, treba biti i realan. Da bi pobijedio treba ti i dobar dan, igrači koji su na visokom nivou, u vrhunskoj formi… Nama je nedostajalo stabilnosti. Primiti četiri pogotka je, stvarno, previše”, javio se Zlatan Bajramović iz Njemačke za SportSport.ba.

Mnoge je strah kako će izgledati BiH kada jednog dana odu Pjanić ili Džeko. Prosinečki je nedavno izjavio kako je talenta u BiH sve manje.

“A vidite… Jednog dana kada odu sigurno će se o njima pričati, nedostajat će taj invidualni kvalitet koji imaju, ali treba raditi na budućnosti. Tražiti one koji bi ih sutra mogli dostojno zamijeniti, a barem naša zemlja je ta koja je uvijek imala talenate. Želim da budem optimističan.”
I legendarni Bajramović već neko vrijeme radi kao trener.

“Još sam u Karlsruheu, vodim juniore. Ambiciozan sam u ovom poslu baš kao što sam bio i kao igrač, vjerujem da će jednog dana doći neka ponuda i da ću napredovati kao trener. Ali, polako”, kaže na kraju razgovora Bajramović koji je svojevremeno igrao za Eintracht, Schalke, Freiburg…

Iz rubrike vjerovali ili ne: Državljani ove dvije ugledne države članice Evropske unije masovno dolaze da rade u BiH!

Snalažljivi poljoprivrednik iz BiH priznao koliko novca zarađuje: “Dnevno uzmem više od 1200 KM, a evo i kako! – Uberem 340 kilograma za dan, a otkupna cijena je 3,80 KM. Pa vi računajte!”