Lijepa priča Bosanaca u Švicarskoj

Lijepa priča Bosanaca u Švicarskoj

Događaji Posljednje

Tekuća godina za članove KUD-a Bosanski Ljiljani iz Emmenbrücke kod Luzerna trebala bi biti jedna od najaktivnijih godina od postojanja ovog KUD-a.

Kao i do sada kad smo pisali o ovom KUD-u razlog je bio dobro druženje i profesionalno odrađen posao. Pa i ovaj put ni manje ni više radi se o jednom od najboljih i najaktivnijih bosanskohercegovačkih fudbalskih klubova u dijaspori. FC Bosna iz Yverdona ima tim u drugoj regionalnoj gigi, četvrtoj te D i E juniore. O kakvom fudbalskom clubu je riječ sa naše strane nije potrebno komentarisati, prenosi portal Bosanci.ch.

Na tradicionalnoj večeri nastupali su Adnan Zenunović, Nedzo Hasanbašić, Seifo Fazlić i Kud Bosanski Ljiljani. Bosanski Ljiljani predstavili su se sa tri koreografije. Narod je bio oduševljen, sala puna, aplauz ogroman i dug poslije svake koreografije.

Dočekani smo kao nikad do sad kaže predsjednica KUD-a Emina Kajdić. Bosna Yverdon ne samo da je prepoznao kvalitet Bosanski Ljiljana nego i kvalitet bosanskih proizvoda, kako se moglo vidjeti na stolovima se konzumirali domaći proizvodi što je za svaku pohvalu.

Kud Bisanski Ljiljani a i FC Bosna Yverdon u 2018 imaju velike planove jedan od tih je sigurno rođendanski party koji se planira za oktobar mjesec, gdje kao i do sada KUD Bosanski Ljiljani imaju svoju tradicionalnu folklorijadu.

Ove godine obilježavaju i godišnjicu svog postojanja i kako su nam javili iz odbora KUD-a sprema se veliki spektakl. O čemu se radi za javnost bit će poznato poslije ljetnog odmora, prenosi Bosanci.ch.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.