Lijepa priča Bosanaca u Švicarskoj

Lijepa priča Bosanaca u Švicarskoj

Tekuća godina za članove KUD-a Bosanski Ljiljani iz Emmenbrücke kod Luzerna trebala bi biti jedna od najaktivnijih godina od postojanja ovog KUD-a.

Kao i do sada kad smo pisali o ovom KUD-u razlog je bio dobro druženje i profesionalno odrađen posao. Pa i ovaj put ni manje ni više radi se o jednom od najboljih i najaktivnijih bosanskohercegovačkih fudbalskih klubova u dijaspori. FC Bosna iz Yverdona ima tim u drugoj regionalnoj gigi, četvrtoj te D i E juniore. O kakvom fudbalskom clubu je riječ sa naše strane nije potrebno komentarisati, prenosi portal Bosanci.ch.

Na tradicionalnoj večeri nastupali su Adnan Zenunović, Nedzo Hasanbašić, Seifo Fazlić i Kud Bosanski Ljiljani. Bosanski Ljiljani predstavili su se sa tri koreografije. Narod je bio oduševljen, sala puna, aplauz ogroman i dug poslije svake koreografije.

Dočekani smo kao nikad do sad kaže predsjednica KUD-a Emina Kajdić. Bosna Yverdon ne samo da je prepoznao kvalitet Bosanski Ljiljana nego i kvalitet bosanskih proizvoda, kako se moglo vidjeti na stolovima se konzumirali domaći proizvodi što je za svaku pohvalu.

Kud Bisanski Ljiljani a i FC Bosna Yverdon u 2018 imaju velike planove jedan od tih je sigurno rođendanski party koji se planira za oktobar mjesec, gdje kao i do sada KUD Bosanski Ljiljani imaju svoju tradicionalnu folklorijadu.

Ove godine obilježavaju i godišnjicu svog postojanja i kako su nam javili iz odbora KUD-a sprema se veliki spektakl. O čemu se radi za javnost bit će poznato poslije ljetnog odmora, prenosi Bosanci.ch.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.