Lijepe vijesti za Bošnjake u Sjevernoj Americi

Lijepe vijesti za Bošnjake u Sjevernoj Americi
Lijepe vijesti za Bošnjake u Sjevernoj Americi

U nedjelju, 7. januara 2018. godine, u hotelu Holiday Inn Chicago North Shore organizovan je sastanak svih vakifa, donatora i džematlija našeg džemata s ciljem da se formira Savjetodavno vijeće za izgradnju Islamskog centra “Ćamil ef. Avdić” Chicago.

Na početku sastanka prisutnima se obratio hafiz Muriz ef. Mešić – imam džemata BICC, govoreći o emanetu kojeg na sebe preuzimaju članovi Savjetodavnog vijeća, te Nedžad Kopić – sekretar džemata, koji je predstavio dosadašnji rad džematskog Odbora. Sastanak su vodili Semir Delić i Edis Bečić, dok je Ifeta Redžović predstavila nekoliko potencijalnih lokacija za izgradnju novog centra, što je izazvalo veliko interesovanje svih prisutnih.

Na kraju se pristupilo izboru članova Savjetodavnog vijeća, kojeg pored jednog predstavnika džematskog Odbora sačinjavaju:

1. Mensur Šunje, dr
2. Ifeta Redžović
3. Amir Ovčina
4. Muhamed Hujdur
5. Nihad Latić
6. Almir Šehović
7. Senad Mujkić
8. Edis Bečić
9. Semir Delić
10. Amir Ahmetović
11. Adis Alić
12. Smajil Selimagić
13. Salko Dračić

Do sada je na ime izgradnje novog Islamskog centra “Ćamil ef. Avdić” prikupljeno $720,000.00, a novi cilj je do bajramske svečanosti “Večer vakifa 2018” prikupiti $1,000,000.00, uz Božiju pomoć.

Čestitamo džematskom Odboru na uspješno organizovanom sastanku, kao i svim kandidatima na izboru u Savjetodavno vijeće, saopšteno je iz Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.