Lijepe slike iz Engleske

Lijepo druženje u Engleskoj: Bosanci kao integralni dio zajednice

Posljednje Vijesti

Prostorije renovirane Bosanske kuće je početkom sedmice posjetila delegacija organizacije The Veolia Environmental Trust. U suradnji sa BH UK Networkom su odlučili da svoj redovni sastanak održe upravo u Bosanskoj kući, čiji projekat renovacije su velikodušno podržali, saopštio je Bosnia UK Network.

Veolia Environmental Trust je osnovan 1997. godine od strane Fonda za zaštitu okoliša. Radi se o organizaciji koja podržava širok spektar ekoloških projekata širom Engleske i Velsa. Od svog osnivanja Veolia je podržala mnoge projekte doprinoseći više od 74 miliona funti.

Jedan od podržanih projekata bila je renovacija i proširenje Bosanske kuće u Birminghamu. Odbor direktora koji se sastaje kvartalno je odlučio da projekat Bosanske kuće podrži novčanim iznosom od £15000.

Uvodna riječ pripala je menadžeru BH UK Networka, Anesu Ceriću, koji se zahvalio u ime BH UK Networka na ukazanom povjerenju i ujedno iskoristio priliku da održi prezentaciju o renovaciji Bosanske kuće i cjelokupnom projektu.

Delegacija Veolia Trust je uveliko bila impresionirana onim što su vidjeli. Bili su ponosni za nesebičnu pomoć i podršku u provedbi cijelog projekta, s obzirom da su uvidjeli značaj prostorija za bosanskohercegovačku zajednicu u UK.

Shvatili su da postojanje ovih prostorija doprinosi očuvanju i promovisanju bosanskohercegovačkog kulturnog identiteta. “ Projekat Bosanske kuće je uistinu jedan od najuspješnijih projekata koje je VEOLIA Trust podržala posljednjih nekoliko godina. “, izjavio je John Brown, povjerenik Veolia Trust.

“Divno je biti u renoviranim prostorijama vaše Bosanske kuće. Oduševljeni smo kako su se bosanci i hercegovci, s obzirom da čine manjinsku etničku skupinu u Velikoj Britaniji, prilagodili, integrirali i nakon strašnih zločina na području BiH. Hvala vam na pozivu i gostoprimstvu”, izjavila je Lorraine Womack, finansijski menadžer organizacije.

Paul Taylor, jedan od članova odbora Veolia Trust, je također imao priliku posjetiti i novi bosanskohercegovački centar u Derbyu. Bio je prijatno iznenađen napretkom bh. asocijacija u Birminghamu i Derbyu.

Nakon sastanka gosti su imali priliku ručati i razgledati Bosansku kuću, koja je uistinu renovacijom dobila novi sjaj.

Veolia Osoblje: Paul Taylor Lorraine Womack Cheryl Adderley Lizzie Thompson

Povjerenici: Ossie Dodds MBE Tom Spaul Derek Goodenough Carloine Schwaller MBE Mike Smith John Brown Donald Macphail.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.