Ljekari u čudu: Mornari zaraženi koronom iako su 35 dana proveli na moru

Argentina pokušava riješiti medicinsku misteriju vezanu za 57 mornara koji su zaraženi koronavirusom nakon 35 dana provedenih na moru uprkos tome što je kompletna posada prije isplovljavanja bila negativna na testiranju.

Ribarski brod „Echizen Maru“ vratio se u luku nakon što su članovi posade počeli pokazivati simptome tipične za COVID-19, saopćilo je Ministarstvo zdravlja argentinske provinciju Tjera del Fuego. Prema ministarstvu, kod 57 mornara, od ukupno 61 člana posade, dijagnosticiran je virus, prenosi AFP.

Prije toga su svi članovi posade prošli 14 dana obaveznog karantina u hotelu u gradu Ušuaji te imali negativne rezultate. Sada su dva mornara hospitalizirana.

– Teško je utvrditi kako je posada zaražena s obzirom na to da 35 dana nisu imali kontakt sa zemljom i da su zalihe donosili samo iz luke Ušuaja – izjavila je je Alehandra Alfaro (Alejanda), direktorica primarne zdravstvene zaštite u Tjeri del Fuego.

Šef odjela za zarazne bolesti u regionalnoj bolnici Ušuaja, Leandro Balatore (Ballatore), kaže da je ovo slučaj „koji odudara iz svih podataka u publikacijama, jer ovako dugo razdoblje inkubacije nije nigdje opisano”.

– Još ne možemo objasniti kako su se simptomi pojavili – rekao je Balatore.

Posada je smještena u izolaciju na brodu i vraćena u luku. Argentina je premašila broj od 100.000 zaraženih, a broj smrtnih slučajeva porastao je na 1.859. Većina infekcija nalazi se u oblasti glavnog grada Buenos Airesa.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.