Ljudi ne mogu živjeti, a krave daju manje mlijeka: Najezda komaraca postala neizdrživa

Najezda komaraca u Slavoniji postala je neizdrživa.

O problemu je jutros na početku sjednice Vlade Hrvatske progovorio premijer Andrej Plenković.

– Vezano uz najezdu komaraca na području Osijeka i Osječko-baranjske županije primili smo molbu županije i grada te ćemo, naravno, reagirati i iznaći finansijska sredstva da se pomogne rješavanje problema.
Mi ćemo danas donijeti jednu odluku u kojoj ćemo zadužiti Ministarstvo zdravstva da s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije poduzmu potrebne mjere.

Znam da naši sugrađani u Osijeku i drugim gradovima Slavoniji imaju problema. Osigurat ćemo finansijska sredstva da im pomognemo – izjavio je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

Osječke vlasti podsjećaju da je ranijih godina na području županije zabilježena i prisutnost tigrastog komarca, što u sadašnjoj situaciji nosi potencijalnu opasnost za pojavom i prijenosom zike i drugih virusa.

Ističu kako “najezde komaraca utječu i na razvoj stočarstva jer je dokazano da u takvim okolnostima krave daju manje mlijeka”. Takve najezde utječu i na razvoj turizma, naročito na ruralnim područjima koja nisu tretirana.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.