Lovren nazvao Špance “običnim pi*kama”, pa se brzo pokajao

Preuzmite android aplikaciju
Preuzmite aplikaciju

Hrvatski odbrambeni igrač i član Liverpoola Dejan Lovren kažnjen je jednom međunarodnom utakmicom neigranja zbog komentara kojeg je ostavio na društvenim medijima.

Igrač Liverpoola dao je primjedbe o protivniku nakon pobjede Hrvatske nad Španijom u Ligi nacija 3:2 u novembru.

Lovren je objavio video na Instagramu, u kojem je ismijavao stopera Real Madrida Sergia Ramosa uz uvredljiv komentar o španskoj reprezentaciji.

Također je novinarima nakon utakmice kazao kako je Španija “nepristojna na terenu” i da su obični gubitnici.

UEFA je pojasnila da je Lovren prekršio klauzulu u disciplinskim pravilima prema kojima je kažnjiv svako “čije ponašanje je uvredljivo ili ko na drugi način krši osnovna pravila pristojnog ponašanja”.

Lovren je suspendovan za prvu utakmicu sljedećeg natjecanja Hrvatske u okviru UEFA, a to je kvalifikacijski turnir za Euro 2020. Hrvatska će u martu kod kuće dočekatui Azerbajdžan.

Unatoč pobjedi nad Španijom, Hrvatska je završila na dnu skupine A4 nakon što je izgubila posljednju utakmicu u grupi protiv Engleske pa je ispala u Ligu B novog UEFA natjecanja.

“To su pi*ke obične…”
Ne bih htio kritizirati nikoga i odgovarati na frustrirane komentare. Treba pustiti vrijeme da prođe… Ja nemam potrebu odgovarati niti Lovrenu niti ikome drugome tko želi tri naslovnice u novinama ili biti na tri televizijska dnevnika, rekao je Sergio Ramos prije utakmice Hrvatske i Španjolske, odgovorivši na kritike koje mu je uputio Dejan Lovren.

Hrvatska je u novembu pobijedila Španiju 3:2 u sudačkoj nadoknadi za neviđenu euforiju na Maksimiru. Tin Jedvaj srušio je Furiju s dva gola, koja su mu prva za reprezentaciju, a Maksimir se tresao od oduševljenja.

Euforični Dejan Lovren je dan poslije odlučio je Ramosu odgovoriti na ranije prozivke Španca i to preko Instagrama.

“Aha ahaaa. Tri-dva. Pa ti pričaj majstore na konferenciji. Majstoreee. To su pi*ke obične”, napisao je Lovren, te s ponosom pokazivao na hrvatski grb dok je španski prekrivao.

Lovren i Ramos su na ratnoj nozi od kad ga je hrvatski branič kritizirao.

“Rekao sam da sam jedan od najboljih braniča na svijetu i mislim da nisam rekao ništa krivo. Naravno, moji mrzitelji uvijek će me opovrgavati, ponekad ne zaslužujem kritike. Pogledate li statistiku, Sergio Ramos griješi više negoli ja. Međutim, štiti ga činjenica što nastupa za Real Madrid. I kada griješi, niko ga ne proziva. Ko će te kritizirati kada redovito pobjeđuješ s 5:1, 5:2? – rekao je svojevremeno Lovren, a Ramos je na presici uoči utakmice s Hrvatskom dodao kako ne želi odgovarati na frustrirane komentare.

“Ne znam dolaze li takvi komentari zbog frustracije ili čega drugog, no vrijeme će svakoga postaviti na svoje mjesto. Ja nemam potrebu odgovarati niti Lovrenu niti ikome drugome ko želi tri naslovnice u novinama ili biti na tri televizijska dnevnika. Što prije zaključimo ovu temu tim bolje. Neka svako bude poznat po onome što pokazuje na terenu, a ne po onome što govori o drugima”, kazao je tada Ramos.