Magija je u fantastičnoj video produkciji Amara Skenderovića

Globus Posljednje

U vremenu modernih tehnologija svakodnevno se mijenjaju marketinške strategije. Nije više važno imati samo dobar proizvod ili uslugu – još je važniji plasman odnosno kanal putem kojeg osoba A (prodavač) stiže do osobe B (kupac) i utiče na njene kupovne navike.

Plasman je izuzetno važan. Koncentracija ljudi, roba i usluga uglavnom je i u našem društvu manje više prešla u online formu. A tamo je apsolutni vladar tržišta video produkcija. Imati dobar video znači i imati dobre šanse da se nešto proda, predstavi.

Dobar video, odličan video. Kako ga kreirati? Kako ga osmisliti i predstaviti? Kako doprijeti do što većeg broja čitatelja? Šta napraviti, šta uraditi? O ovoj temi smo razgovarali sa sjajnim video kreativcem Amarom Skenderovićem iz Sarajeva.

”Mene su kao dijete, negdje od 7. godine, počele zanimati magije televizije, tačnije kako se sa videom može postići to da kiša pada iako sunce sija. Kako se može promijeniti stvarna slika montažom i raznim animacijama. Onda je krenula moja velika ljubav prema igranim i dokumentarnim filmovima koje sam gledao možda ne kao svaki prosježan gledalac, već na način da shvatim kako je taj film urađen i kako je napravljen. I nakon toga sam počeo da istražujem kako da sve to i sam napravim. Počeo sam od programa za montažu i animaciju, a nakon srednje škole upisao sam režiju”, rekao nam je Skenderović u razgovoru za BHDijaspora.net.

”U biti ja ne pokušavam da se snađem (mislim da sam se snašao, haha) jer sam spojio ljubav prema filmskoj produkciji sa svojim zanimanjem. Tako da ja uživam dok radim maksimalno profesionalno svoj posao, a to krajnji korisnik prepozna”, dodao je Amar.

Reakcije okoline su uvijek bile dobre, pozitivne. Skenderović ističe da su svi koji su s njim radili bili prezadovoljni.

”Svi ljudi sa kojima sam do sada sarađivao su bili prezadovoljni onim što sam im napravio jer su dobili i više nego što su očekivali. Smatram da u buduće svi oni kojima su potrebne usluge ove vrste mogu da se jave i garantujem da će biti zadovoljni kao i svi”, dodao je.

Za sve kontakt informacije obratite se na broj telefona +387 61 875 807, +387 61 496 414 ili na ovom Facebook profilu. Lokacija Bosna i Hercegovina, Sarajevo. Sta god Vam treba od inforamcija, a ne znate mozete me pitati da Vam napišem.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.