Malčanski berberin ide na doživotnu robiju?! On je prvi kome će se suditi po Tijaninom zakonu?

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, uhapšen je danas nakon sedamnaest dana potrage. On je 20. decembra oteo i zlostavljao Moniku Karimanović (12).

Ako je suditi prema novousvojenom Tijaninom zakonu, “Berberin” bi mogao da bude prvi koji će služiti doživotnu kaznu zatvora.

Ovaj zakon usvojen je 21. maja ove godine, pa bi shodno tome trebalo da mu se sudi po njemu.

Podsjetimo, Ninoslav Jovanović je od rane mladosti hapšen zbog prevara i krađe, a prvi put je osuđen zbog si*ovanja jedne žene još 1995, i to na 12 godina robije. Međutim, Vrhovni sud mu je smanjio tu kaznu na 10 godina i monstrum se našao na slobodi 2005. Poslije samo dva mjeseca oteo je 12-godišnju kćerku svog poznanika iz Malče, ošišao ju je i si*ovao. Samo četiri dana kasnije napao je i jednu djevojčicu u selu Gornja Vrežina, ali nije uspio da je zlostavlja. On je uhapšen i osuđen na 15 godina zatvora.

Vrhovni sud Srbije je, međutim, ponovo smanjio kaznu monstrumu i pustio ga na slobodu poslije 12 godina. Manijak se tako našao na slobodi početkom januara 2018, ali je opet uhapšen već u oktobru iste godine zato što je s.ksualno uznemiravao žene preko Facebooka. Zbog toga je osuđen na pet mjeseci i izašao je iz zatvora 18. marta ove godine. Već u junu je pobjegao u šumu, pripremajući se za otmicu male Monike.