Manji bh. entitet srlja u propast: Vlada RS policiji dala naređenje, ovo se ne pamti od rata!

Vlada RS je na posljednjoj sjednici odbacila kao “neustavne i nezakonite pokušaje Ministarstva sigurnosti i drugih institucija BiH da rasporede pripadnike drugih bh. policijskih agencija u BiH na teritoriji RS.

Naređeno im je da “svim raspoloživim sredstvima spriječe prisustvo i djelovanje pripadnika drugih policijskih agencija u BiH na teritoriji RS”.

U svom zaključku Vlada manjeg bh. entiteta perfidno “podsjeća” da je za “sigurnost na teritoriji RS odgovorno isključivo njeno Ministarstvo unutrašnjih poslova”.

“Vlada RS ističe da je, u skladu sa Ustavom i zakonima RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS jedino nadležno za sprovođenje zakona i održavanje bezbjednosti na teritoriji RS, te zahtijeva od Ministarstva bezbjednosti i drugih institucija BiH da obustave sve neustavne i nezakonite aktivnosti kojima se ugrožava ustavni položaj, teritorijalni integritet, te nadležnosti institucija Republike Srpske,” navodi se u sramotnom saopćenju iz Vlade RS.

Perfidni i pomalo smiješni pokušaj stvaranja haosa

Milorad Dodik pokušava, ali mu očito ne ide i sve su prilike da će izgubiti ove izbore. Makar se svi normalni ljudi u BiH tome nadaju. Ako uđe u Predsjedništvo moglo bi biti svega, a potvrda toga je i luđačko ponašanje Donalda Trumpa, kao da je učio od naftaša iz Laktaša.

MUP RS je od Vlade manjeg bh. entiteta dobio dozvolu da svim raspoloživim sredstvima spriječi prisustvo i djelovanje pripadnika drugih policijskih agencija u BiH na teritoriji RS – bez njihove izričite saglasnosti. Za ministra sigurnostii BiH, Vlada RS se bavi pitanjima koja nemaju veze sa stvarnim životom.

Zamislite na šta bi to ličilo. Pa policija iz RS “malo-malo” zaluta preko Vraca do Sarajeva kako bi popularnim “tranzitom” pokupili “žene lošeg morala” ili povremenog jeftinijeg goriva.

Potpredsjednik parlamenta RS se pravi glup ili zaista ima problema sa inteligencijom?

“Zbog nedostatka vlastitih kreativnih ideja, da riješe neko pitanje ili neki problem ovdje u RS, i da pomognu građanima  da makar malo osjete nekog boljeg života i bolje perspektive, oni se bave stvarima koje pretpostavljaju,” kaže Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

Potpredsjednik parlamenta RS, Nenad Stevandić, se pita zašto se Savez za promjene nije ogradio od Mektićevih jučerašnjih izjava o “raspoređivanju federalne policije na granicu Republike Srpske”. Za Mektića ima ozbiljne kritike, a i pravi se glup. Naime, ne postoje granice rs, postoje samo granice jedne i jedine Bosne i Hercegovine. Ipak, evo šta je Stevandić koji se zaista spušta na najniži mogući nivo rekao.

“Gospodin Mektić još ništa pametno i korisno nije uradio za RS, nego u kontinuitetu radi protiv nje. To više nije u pitanju sramota, nego su u pitanju djela koja nisu na čast, i to je najgori srpski funkcioner od nastanka RS u bilo kojoj organizaciji,” reko je Stevandić – prenose mediji iz manjeg bh. entiteta.

Vlada RS podsjeća da će i dalje sarađivati sa svim bh. institucijama da bi kontrolisali migrantsku krizu u BiH – ali samo u skladu sa Ustavom, zakonima i važećim sporazumima o saradnji.

Dragan Lukač samo klima glavom i sve nije posmatra, a političari u Federaciji? Samo govore i ništa ne rade.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.