Masovna tučnjava Bosanca, Srba i Hrvata u Beču, ima povrijeđenih

Masovna tučnjava Bosanca, Srba i Hrvata u Beču, ima povrijeđenih

Posljednje Vijesti

Incident u glavnom gradu Austrije – Beču proteklog vikenda je uznemirio veću zajednicu bh. građana u ovoj prijateljskoj zemlji. Mediji u Austriji prenijeli su da su u tuči učestvovali državljani Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Deset ljudi se tuklo, a očevici tvrde da se sredstva nisu birala i da je bilo brutalno. Tuča je izbila u jednom ugostiteljskom objektu gdje su spomenuti učesnici tuče redovni gosti.

Fenix magazin navodi da sugosti koji su bili u alkoholisanom stanju nisu mogli da se dogovore hoće li igrati pikado ili će plesati, a neslaganje oko izbora aktivnosti rezultiralo je najprije glasnom svađom, a potom i tučom.

Policija u glavnom gradu Austrije jučer je potvrdila da su svi uključeni u narušavanje javnog reda i mira bili pijani te da se radi o sedam muškaraca i tri žene.

U tuči je jedna žena zadobila povrede lica zbog kojih joj je pružena pomoć u bolnici, a lakše je povređen i jedan muškarac. Većina učesnika u tuči dobila je prijava za narušavanje javnog reda i mira. Nije poznat identitet aktera tuče.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.