in

Medicus i Dom zdravlja Tešanj izdali važno saopćenje za pacijente iz Jelaha!

Objavljena je važna obavijest za osiguranike sa područja općine Tešanj registrovane u timovima porodične medicine PZU Medicus Jelah.

Saopćenje prenosimo u cijelosti i bez intervencija.
“Odlukom Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona broj 01-378823/19 I.M. od 09.09.2019 godine, JZU Dom zdravlja „Izudin Mulabećirović-Izo“ Tešanj je obavješten da će preuzeti osiguranike koji su bili registrirani u timovima porodične medicine u PZU Medicus Jelah i da će im obezbjediti djelatnost iz oblasti porodične medicine počevši od 01.10.2019 godine.

Na osnovu te odluke obavještavamo osiguranike koji su bili registrirani u PZU Medicus Jelah:

-Dana 30.09.2019 godine zdravstveni kartoni osiguranika registrovanih u timovima porodične medicine u PZU Medicus Jelah će biti izmješteni u ambulantu porodične medicine Jelah

-U periodu od 01.10 do 31.10 2019 godine djelatnost iz oblasti porodične medicine za osiguranike koji su bili registrovani u PZU Medicus Jelah će biti pružene u ambulanti porodične medicine u Jelahu

-U periodu od 01.10 do 31.10 2019 godine osiguranici koji su bili registrovani u PZU Medicus Jelah mogu da izvrše preregistraciju u ambulanti porodične medicine u Jelahu , te će biti raspoređeni u ambulante porodične medicine na osnovu svoje adrese stanovanja.
-Osiguranici koji u navedenom periodu ne izvrše preregistraciju će biti raspoređeni u ambulante porodične medicine na osnovu raspoloživosti u timovima porodične medicine na području općine Tešanj.

Obavijest će biti javno istaknuta na objektima PZU Medicus Jelah, ambulante porodične medicine u Jelahu, te objektu centralne zgrade Doma zdravlja u Tešnju”, saopćeno je.

Amerikanci uputili žestoko upozorenje za Bosnu i Hercegovinu: “Ne igrajte se s vatrom, nemojte da vam izbije požar u kući”

Predsjedništvo BiH se okupilo u Sarajevu: Aleksandar Vučić glavna tema razgovora, pogledajte kakve su odluke usvojili